Sergi
KARATAY'DA EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

KARATAY'DA EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında imzalanan 11 ve 12. sınıflara yönelik AKİP projesi desteği ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler; 2018 YKS’de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk 100 Binde 10 öğrenci ile dereceye girdi. Ardından ortaokul öğrencilerine yönelik imzalanan protokol ile de öğrenciler Liselere Giriş Sınavına hazırlanıyor.

İmzalanan 3. AKİP protokolü ile de 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları kitap okumaya teşvik etmek için 7500 kitap Karatay Belediyesi tarafından temin edilerek İlçe Milli Eğtim Müdürlüğüne teslim edildi. Bu kitaplarla 3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenecek okuma yarışmaları ile dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca okullara akıl ve zeka oyunları da hediye edilecek.

  3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik AKİP protokolün imza törenine Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav katıldı.

  Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, AKİP projesinin Lise ve Ortaokul düzeyinde başarı ile uygulandığını belirterek; imzalanan protokol ile ilkokul 3. ve 4. Sınıf seviyesinde de aynı başarının yakalanacağına inancının tam olduğunu vurguladı. Kaymakam Parlar, projeye verdiği büyük destek nedeniyle Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür ederek; projenin fiziki alt yapısının yanı sıra öğretmenlerin de fedakarca çalışmaları ile büyüyüp gelişeceğine inancının tam olduğunu belirtti.

   Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli öğrencilere küçük yaşta okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine değinerek gerçekleştirilen projenin çok güzel bir teşvik olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, göreve geldikleri 2004 yılından bu güne eğitime her zaman büyük önem verdiklerini belirterek; Karatay’a 27 okul, 5 kapalı spor salonu, 27 suni çim saha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. AKİP projesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Hançerli, projede görev alacak öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav AKİP projesinin eğitime büyük katkılar sağladığını belirterek; Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar’a ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye AKİP projesine verdikleri destek için teşekkür etti.

 Tören, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav’ın Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi protokolünü ve okullara akıl ve zeka oyunları hediye edilmesi protokolünü imzalaması ile devam etti.

Habere Ait Görsel İçerikler