Sergi
90 BİN METREKARELİK ALANDA FİDAN DİKİLDİ

KARATAY’DA YEŞİL ALAN SEFERBERLİĞİ

BAŞKAN HASAN KILCA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

KARATAY BELEDİYESİ BİNLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Karatay Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinlikte Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan Çatalhüyük Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alanda öğrencilerle birlikte hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. Yeni ağaçlandırma alanının hayırlı olmasını dileyen Hasan Kılca; kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da arttırarak yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Karatay genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, Çatalhüyük Mahallesi’nde yüzlerce öğrencinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenledi.

90 BİN METREKARELİK ALANDA FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Etkinlik kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Çatalhüyük Mahallesi’nde hazırlanan 90 bin metrekarelik ağaçlandırma alanında sedir, karaçam, ladin, çınar, kestane, akasya, dut, iğde, dişbudak, süs eriği, gladiçya, sofora ve akçaağaç gibi fidan türleri toprakla buluşturuldu.

Karatay’da ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliği kapsamında düzenlenen etkinliğine ilçe protokolünün yanı sıra Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Akabe İlköğretim Okulu, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Azam Güdendede Lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden ve öğrencilere fidan dikmenin öneminden bahseden Başkan Hasan Kılca, İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan ile beraberindekiler, daha sonra fidanları öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.

KARATAY’DA YEŞİL ALAN MİKTARI ARTIYOR

Etkinliğe katılarak ağaçlandırma çalışmalarına destek veren öğrenci ve okul yöneticilerine teşekkür eden Hasan Kılca; 90 bin metrekarelik büyük bir alanda fidan diktiklerini belirterek; Karatay’da yeşil alan miktarının her geçen gün arttığını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Yeşillendirme çalışmalarımızla geleceğe nefes oluyoruz. Biliyoruz ki kişi başına düşen yeşil alan miktarını ne kadar artırırsak gelecek nesillere de yeşil ve güzel bir ilçe emanet etmiş olacağız. Karatay’ımızda amacımız kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün arttırmaktı. Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde 119 parkla, gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarıyla 1 milyon metrekare üzerinde yeşillendirme çalışması gerçekleştirdik. Dikilen her ağaç geleceğe ve çocuklarımıza bir yatırım. Şimdi ise yeşillendirme çalışmaları ile yeni bir başarı hikayesi yazma zamanı. Bugün de seçimden sonra ilk icraatımızı yeni bir ağaçlandırma sahasında, geleceğimize katkı sunarak başlatmış oluyoruz. Hedeflerimizden birisi ilçemizde 16 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da arttırmak. Diğer bir hedefimiz de gençlerimizde ve çocuklarımızda ağaç ile doğa sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak. Ağaçlandırma yaptığımız bu bölge, uzun yıllar bölgenin nefes veren bir noktası olarak hizmet edecek. Ağaçlandırma alanımızın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenleri de tebrik ediyorum” dedi.

GELECEĞİMİZ İÇİN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ

Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan; yaşanabilir bir dünya ve çok daha yeşil bir Karatay için öğrencilerle birlikte fidan diktiklerini ifade ederek, etkinlik dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. Kaymakam Ayhan; “Ağacın ve yeşilin ekolojik, sosyolojik ve psikolojik olarak ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamlı organizasyondan dolayı Karatay Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

 Fidan dikim etkinliğine katılarak fidanları toprakla buluşturan öğrenciler ise Karatay Belediyesi’ne teşekkür ederek; fidan diktikleri ve doğaya destek oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Habere Ait Görsel İçerikler