Sergi
KARATAY BELEDİYESPOR KULÜBÜ, 2021’DE ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİ

Karatay Belediyesi’nin 2019’da yeniden canlandırdığı Karatay Belediyespor Kulübü, geleceğin genç ve yetenekli sporcularını yetiştirmek amacıyla özellikle son 2 yıldır yoğun bir gayretin içerisinde. Kulüp bünyesinde toplam 10 farklı branşta alanında uzman ve başarılı 13 antrenör hoca tarafından çalıştırılan 442 lisanslı sporcu, 2021’de katıldıkları ulusal, uluslararası ve bölgesel organizasyonlarda önemli başarılara imza attı.

Karataylı çocuk ve gençlerin boş vakitlerinde spor yapması, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve yeteneği olduğu branşta kendisini geliştirmesi amacıyla, 2019’da Karatay Belediyesi tarafından yeniden canlandırılan Karatay Belediyespor Kulübü, faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

KULÜP, 10 FARKLI BRANŞ VE LİSANSLI 442 SPORCUSUYLA GÖZ DOLDURUYOR

Futbol, Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Kick Boks, Güreş, Masa Tenisi, Engelli Masa Tenisi, Satranç ve Jimnastik olmak üzere toplamda 10 farklı branşta 442 lisanslı sporcunun bulunduğu Karatay Belediyespor Kulübü, alanında uzman ve başarılı 13 antrenör hoca eşliğinde planlı ve disiplinli antrenmanlar yapıyor.

Karatay Belediyespor Kulübü bünyesindeki tüm takımlar ile sporcuların her zaman hazır olması için gayret gösteren kulüp yöneticileri ile antrenörler, 2022 dönemi hazırlıklarını tamamladı. Öte yandan kulüp; 2022’de Geleneksel Okçuluk, Atıcılık ve İşitme Engelli Güreş ile İşitme Engelli Basketbol Takımı kurmayı hedefliyor. Kulübün yeni dönemle ilgili bir diğer önemli hedefi ise, Karatay Yaz Spor Okulları’ndaki branş ve katılımcı sayısının arttırılmasıyla birlikte şu anda 442 olan lisanslı sporcu sayısını 1000’in üzerine çıkarmak.

Konya’ya ve ülkemize daha fazla spor dalında büyük başarılar kazandırmayı amaçlayan kulüp bünyesindeki sporcular; 2021 yılında düzenlenen yerel, ulusal ve uluslararası şampiyona, turnuva ile organizasyonlardan önemli derecelerle döndü.

CİMNASTİK TAKIMI BU YIL TAKIM HALİNDE TÜRKİYE 1’İNCİSİ OLDU

Bu kapsamda; Karatay Belediyesi bünyesinde bulunan ve başarılı iki antrenör tarafından çalıştırılan Cimnastik Takımı; Ekim ayında İzmir’deki “Kulüplerarası Trampolin Cimnastik Türkiye Şampiyonası”na 7 sporcuyla katıldı. Şampiyonada küçük erkekler kategorisindeki takım, Türkiye birincisi olarak şampiyon olurken, küçük erkekler ferdi sıralamada 2 birincilik ve bir de ikincilik elde edildi. Söz konusu şampiyonanın yanı sıra Ekim ayında Samsun’daki “Cimnaslig - Trampolin Cimnastik Müsabakaları”nda ise minik erkekler takımı, Türkiye 2’ncisi oldu. Minik erkekler ferdi sıralamada ise bir ikincilik elde edildi.

TAEKWONDO TAKIMI ADINDAN SÖZ ETTİREN BAŞARILARA İMZA ATTI

Karatay Belediyespor Kulübü’nün Taekwondo Takımı da 2021’de katıldıkları uluslararası, ulusal ve bölgesel organizasyonlarla adından söz ettirdi. 12’si milli olmak üzere 73 aktif lisanslı sporcusuyla 2021’de faaliyetlerini sürdüren takım; 4 ulusal, 3 uluslararası ile il ve bölgesel şampiyonalarda 25 derece elde edildi.

Taekwondo Takımı; bu yıl Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası ve Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda 1 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 de Türkiye 8’inciliği elde etti. Ulusal turnuvalarını yanı sıra takım uluslararası şampiyonalarında da boy gösterdi. Bu kapsamda Turkish Open Turnuvası, 6. Dünya Başkanlık Kupası ile Avrupa Şampiyonası’na katıldı. Uluslararası ve ulusal turnuvaların yanı sıra bölgesel ve il şampiyonalarında da mücadele eden Taekwondo Takımı, söz konusu organizasyonlardan ise 17 birincilik, 3 ikincilik 1 de üçüncülük elde etti.

KARATAY BELEDİYESPOR KULÜBÜ, BÜTÜN TAKIMLARI VE SPORCULARIYLA 2021’DE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Karatay Belediyespor Kulübü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kick Boks Takımı da 2021’de önemli başarılar elde etti. 8-11 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “6. Uluslararası Açık Kick Boks Avrupa Kupası” ile 1-7 Temmuz tarihleri arasında Şırnak’ta yapılan “Türkiye Kick Boks Şampiyonası”nda takım sporcuları 4 üçüncülük ve 1 de ikincilik elde etti.

Toplam 20 sporcusuyla çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Satranç Takımı da katıldıkları 2 turnuvada iki derece elde etti. 45 sporcusu bulunan Voleybol Takımı ise pandemi şartları dolayısıyla 2020-2021 sezonunda maçlarını yapamadı. Ancak 2021-2022 sezonunda Midi Kategorisinde Kulüpler İl Birinciliği ve Mini Voleybol Kategorisinde Kulüpler İl Birinciliği müsabakalarına katılmayı hedefliyor. Yeni kurulan Satranç Takımı da yine Voleybol Takımı gibi pandemi dolayısıyla müsabaka yapamayan takımlar arasında yer aldı. 42 sporcusu olan takımda 1 işitme engelli, 1 bedensel engelli ve 2 otizmli sporcu bulunuyor.

U18, U16, U14, U12, U11, U10 ve U9 kategorileri olmak üzere toplam 126 sporcuya sahip Karatay Belediyespor Kulübü bünyesindeki Futbol Takımı da geleceğin yıldız futbolcularının yetişebilmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Güreş Takımı 59 sporcuyla çalışmalarını yaparken; Karatay Yaz Spor Okulları projesine katılan gençler arasından seçilen 15 lisanslı sporcunun oluşturduğu U12 Erkek Basketbol Takımı da haftada iki gün antrenman yaparak 7 Ocak’ta başlaması hedeflenen U12 Erkekler Basketbol Yerel Ligi’ne hazırlanıyor.

HASAN KILCA, KULÜP ÇALIŞMALARINI VE SPORCULARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, 2021’de ulusal ve uluslararası turnuva ile şampiyonalara katılarak önemli başarılar elde eden kulüp sporcularıyla yakından ilgileniyor.

Belediye olarak uzman antrenörler eşliğinde gençleri hem Konya sporuna hem ülke sporuna hem de hayata hazırlamak adına yapılan bu faaliyetleri çok önemsediklerini söyleyen Başkan Hasan Kılca, “Göreve gelir gelmez Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk ve hemen akabinde de Karatay Belediyespor Kulübümüzü canlandırdık. Aradan çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen sporcularımız geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da birçok branşta önemli başarılar elde ettiler. Gençlerimizin hem bedensel hem de zihinsel anlamda yetişmelerine katkı sunuyor olmak bizleri çok mutlu ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin eğitimine ve gelişmelerine yönelik gayret edeceğiz” dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler