Sergi
PANDEMİ, 2020’DE KARATAY’DAKİ KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERE ENGEL OLMADI

HASAN KILCA: KÜLTÜR-SANAT PROJELERİMİZLE DÜNYAYA AÇILDIK

KILCA: 2021’DE DE KÜLTÜRE, SANATA VE EDEBİYATA DOYACAĞIZ

Karatay Belediyesi, binlerce yıllık geçmişi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Konya’nın, özellikle de Karatay’ın elde ettiği zengin miras ile maddi-manevi değerlerin korunması, tanıtılması ve geleceğe taşınması amacıyla 2020 yılında birçok programa imza attı. Pandemi dolayısıyla kültür-sanat etkinliklerini yeni normal hayata adapte ederek kesintisiz bir şekilde sürdüren Karatay Belediyesi, dijital platformlararacılığıyla ülke geneline hatta dünyaya açıldı. Şimdi yeni hedef 2021’de de özgün ve daha güçlü projelerle Karatay’ın kültür hayatına katkı sağlamaya devam etmek.

Karatay Belediyesi kültürel belediyecilik hizmetlerine örnek gösterilecek çalışmalarla bugüne kadar olduğu gibi 2020 yılına dadamgasını vurdu ve Karatay’ın tarihi, medeniyeti, kültürü ve sanatsal kimliğini ön plana çıkarmayı başardı. 

KONYA VE KARATAY KÜLTÜRÜ, YAYINLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLİYOR 

Karatay Belediyesi, 2020’de özellikle kültür yayınlarıyla tüm kesimlerin büyük takdirini topladı ve Konya, özellikle de Karatay’ın maddi-manevi değerlerini içeren yayınlarıyla kitapseverlerin gönlünü kazandı. 

KARATAY BELEDİYESİ KONYA’NIN KÜLTÜR HAFIZASINA KATKI SUNUYOR 

Bu kapsamda; “9. Geleneksel Mevlana Şiir Şöleni Şiir Seçkisi”, “Konya’da Ahilik; Ahi Yapıları”, “Mihrimah; Kadim Medeniyetin Manevi Temelleri”, “Selçuklu Emiri Celalettin Karatay ve Vakıf Eserleri” ile “Âlem Dönüyor; Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler”in yanı sıra 1995 yılından beri düzenlenen “Mevlana Şiir Şölenleri” de Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından kitaplaştırdı.

Konya’nın kültür ve sanat hafızasına armağan edilen söz konusu eserlerin binlerce yıllık tarihi, kültürel ve medeniyet değerlerinin korunmasının yanı sıra gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli katkı sağlaması hedefleniyor. 

ŞİİR ŞÖLENİ DİJİTAL PLATFORMLARDAN SANATSEVERLERİN EVLERİNE KONUK OLDU

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin işbirliğiyle organize edilen “10. Mevlana Şiir Şöleni” de yine Konya’da 2020’nin önemli kültür-sanat etkinlikleri arasındaki yerini aldı. Korona virüsü salgını dolayısıyla bu yıl dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilen şölen, 3 gün boyunca şairleri Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki sanatseverlerle buluşturdu. Karatay Belediyesi ve TYB’nin dijital platformları üzerinden canlı olarak yayınlanan şölene katılan şairler, eserlerini Konya ve Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatseverlerle paylaşma imkânı buldu.

 

“DEDE KORKUT’TAN KALAN MİRAS; ÂŞIK SANATI”NA KARATAY DESTEĞİ

Konya’nın kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan zengin içerikli programlar düzenleyen Karatay Belediyesi, bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen "Dede Korkut'tan Kalan Miras; Aşık Sanatı' konulu uluslararası konferansa da katkı sundu. Etkinlikte Aşık sanatında Şirvan ortamı, Karabağ Aşık ortamının özellikleri ile Aşık ortamının usta çırağı gelenekleri gibi birçok konuda görüşler ortaya kondu, hazırlanan raporlar ele alındı. 

Aşıklar ise programda özellikle; vatan, ezan, şehitlik, bayrak, birlik ve beraberlik üzerine koçaklamalar ve güzellemeler yaptı. Türkiye adına programa Konya’dan Öksüz Ozan Ahmet Yıldırım’ın yanı sıra Kars’tan Bilal Ersarı katıldı. 

KARATAY BELEDİYESİ, PANDEMİ SÜRECİNDE VATANDAŞA MORAL OLDU

Karatay Belediyesi, Korona Virüsü salgınıyla mücadele döneminde evinde kalan vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle de vatandaşların yanında oldu. 

Bu kapsamda sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerine ve vatandaşlara sürprizler yapan Karatay Belediyesi, hem birçok konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşmasına katkı sağladı hem de çekiliş veya sürpriz hediyelerle vatandaşa moral verdi.

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE KİTAP, ANNELERE ÇİÇEK, ÇOCUKLARA OYUN

2020’de Anneler Günü’ndeki sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla evlerinden çıkamayan vatandaşların imdadına da yine Karatay Belediyesi yetişti. Anneleri için şiir veya mesajlarının olduğu videolarını #ÇiçekAnnem etiketiyle Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın hesabından paylaşan tüm vatandaşlar adına annelerine çiçek gönderildi. 

Yine pandemi sürecinde Hz. Mevlânâ’nın anısına vatandaşlara “Tıpkı Basım Mevlevi Sancağı” gönderen Karatay Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ise paylaşıma destek veren tüm çocuklara Denge Oyunu’nu hediye etti. 

ŞEHRİMİZİN KÜLTÜRÜNE, SANATINA VE EDEBİYATINA HİZMET ETMEK GURUR VERİCİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın 2020 yılında gerçekleştirdikleri kültür-sanat etkinliklerini değerlendirdiği açıklamasında özellikle pandemi sürecinde vatandaşlarınvazgeçilmez bir değeri olan kültür ve sanattan uzak kalmaması için normalleşme süreciyle birlikte birçok etkinlik yaptıklarını söyledi. 

Konyalılara hak ettikleri hizmeti, en iyi şekilde ve her türlü şartta sağlayabilmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın eşsiz kültürel mirasını korumanın yanı sıra geleceğe taşımayı amaçladıklarını kaydetti. 

Hasan Kılca; “Medeniyetlerin kesişme noktasında, taşıyla toprağıyla harmanlanmış bu kadim ilçeye hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunun farkındayız ve şehrimizin kültürüne, sanatına ve edebiyatına hizmet etmek, bizler için gurur kaynağıdır. Çünkü biliyoruz ki bu topraklar, taşıdığı birçok değerle dünyanın en köklü, en zengin ve en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Karatay Belediyesi olarak bizler de, mirasa kendi kültürümüzü besleyerek yaşayarak, yaşatarak ve gelecek kuşaklara aktararak geleceğe taşıyoruz” dedi. 

 

PANDEMİ DÖNEMİNDE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİMİZLE DÜNYAYA AÇILDIK

Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen kültür sanat etkinliklerini yeni normale göre kesintisiz bir şekilde sürdürdüklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2020’de olduğu gibi 2021’de de özgün ve çok daha güçlü projelerle Karatay’ın kültür hayatına katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “2020, şüphesiz hepimiz için zor bir yıl oluyor. Bu zorlu sürece rağmen vazifemizi hakkıyla yerine getirebilmek için canla başla çalışıyoruz. Bu yeni süreçte kültür ve sanata yönelik faaliyetlere ayrı bir önem verdik. Çünkü herkesin bu dönemde morale ihtiyacı olduğunun farkındayız. Dolayısıyla da kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi ikinci plana atmadan süreç elverdiğince yapmaya gayret ettik. Mevlana Şiir Şöleni’nden Aşıklar Bayramı’na ve daha birçok içeriğe kadar çok farklı alanlarda bulunmaya ve vatandaşlarımızın yanında olmaya çabaladık. Pandemi dönemi yeni fırsatların da kapısını araladı. Kültür-sanat etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayarak ülkemizin hatta dünyanın dört bir tarafına ulaşma imkanı elde ettik. 2020’de yaptığımız kültürel ve sanatsal projelerimize 2021 yılında da devam edeceğiz. Hemşehrilerimizi kültürden ve sanattan mahrum bırakmayacağız.”

 

 

Habere Ait Görsel İçerikler