Sergi
KIR DÜĞÜN SALONU BASIN TOPLANTISI İLE TANITILDI

Karatay Belediyesi tarafından yapımı kısa sürede gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kır düğün salonu açılış öncesi basın mensuplarına tanıtıldı. Gerçekleştirilen toplantıya basın mensuplarının yoğun ilgisi dikkat çekti.

Kahvaltı eşliğinde samimi bir atmosferde gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 2005-2006 yıllarında Balıkesir’e gittiğini ve orada 39 adet düğün salonu varken; Karatay’da o yıllarda sadece 2 düğün salonu olmasının kendisini üzdüğünü dile getirdi. Başkan Hançerli gördüğü bu durum karşısında düğün salonlarının büyük ihtiyaç olduğu Karatay’da gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Başkan Hançerli zaman içerisinde ihtiyaçların değiştiğini vurgulayarak artık Karatay’lıların asfalt, çocuk parkı, yüzme havuzu yerine aqua parklar ve kır düğün salonları istediğini söyledi. Kır düğünlerinin günümüzde çok popüler olduğunu belirten Başkan Hançerli, Karatay’a yakışan bir kır düğün salonu yapmak için çalıştıklarını söyledi. Kır Düğün Salonunun tamamen Belediye öz kaynakları kullanılarak yapıldığını vurgulayan Başkan Hançerli, tesisisin on ayda tamamlandığını fakat bu on aylık sürecin iki ayının kış döneminde yaşanan yoğun kar yağışından kaynaklandığı söyledi. 8 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan kır düğün salonunun arsa kamulaştırılması dahil 20 Milyon TL’lik bir yatırım olduğunu belirten Başkan Hançerli, tesisin 6 Eylül 2017’de ihaleye çıkartılacağını söyledi. Başkan Hançerli aynı anda 3 düğünün gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak biçimde dizayn edilen kır düğün salonunda, 3000 kişinin de aynı anda yemek yiyebileceğini belirtti. Kır düğün salonuna gelen misafirlerin park sorunu yaşamamaları için salonun bodrum katının tamamen otopark olduğunu ve ayrıca açık otoparkında bulunduğunu belirten Başkan Hançerli, özel yönlendirme işaretleri ile düğüne gelen konukların, hangi ailenin düğününe geldilerse o düğüne yönlendirileceklerini ve kolaylıkla doğru düğün salonunu bulacaklarını vurguladı.

 

Kır düğün salonunun yanında bulunan İlbiz Höyüğü Parkı’nın ise farklı bir proje olduğunu belirten Başkan Hançerli; atıl durumdaki höyüğün yapılan hummalı çalışmalar sonucunda kurtarıldığını söyledi. Tarihi eserlerin korunmasına verdikleri öneme değinen Başkan Hançerli, İlbiz Höyüğü’nün Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayladığı proje doğrultusunda ve müze denetmenlerinin kontrolünde çalışmaların yapıldığını söyledi. İlbiz Höyüğünün toprak zeminine zarar vermemek adına tabi zemin üzerine 30 ila 70 cm aralığında toprak dolgusu yapıldığını vurgulayan Başkan Hançerli; iç yollar ise özellikle Kültür Koruma Kurulunun izin verdiği doğal bir malzeme olan kayrak taşından dolgu toprak zemine döşendiğini söyledi. Çocuk oyun alanı ve fitness aletleri gibi alanların Sit alanı dışında kalan ve imar planında park ve yeşil alan olarak yer alan kısma yapıldığını belirtti.

 

Gerçekleşen toplantıda Başkan Hançerli 2 yeni projenin daha müjdesini vererek; 466 adet 100 m2 büyüklüğünde piknik bahçeleri yapılacağını söyledi. Vatandaşların buralarda ailecek rahat bir ortamda pikniklerini yapabileceklerini ve Piknik Bahçelerinin içerisinde barbekü, kamelya, peyzaj bitkileri olacağını ve Karaaslan civarında 1 yıl içerisinde hayata geçirileceğini söyledi. İsmil Termal Tesisleri’nin de marka haline gelecek bir proje olacağını söyleyen  Başkan Hançerli 200 Milyon TL’lik yatırım ile girişinde 5 yıldızlı otel olan, 125 tane 65-80 m2’lik özel odası bulunan, bay-bayan termal ve yüzme havuzlarıyla muhteşem bir tesisin kazandırılacağını belirtti. Karatay Belediyesi öz kaynakları ile gerçekleştirilecek İsmil Termal Tesisleri projesinin de kısa sürede tamamlanması için gayret sarf edildiğini söyledi.

 

    Bilgilendirmenin ardından basın mensuplarına Kır Düğün Salonu’nu gezdiren Başkan Hançerli basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

Habere Ait Görsel İçerikler