ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI
KARATAY’DAN 3000 ĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI

Karatay Belediyesi sınırları içinde bulunan ilkğretim okullarında ekonomik durumu iyi olmayan 3000 ğrenciye defter, kalem, silgi, boya kalemi, kalem açacaı gibi kırtasiye malzemesi ve okul çantasından oluşan kırtasiye yardım yapıyor.

Bugün Karatay İlçe sınırlarında bulunan İstiklal, Halil Bahçeci, Yavuz Selim, Ahmet Haşhaş, Mehmetçik ve Hasan Ali Yücel İlkğretim okullarında yapılan kırtasiye yardımına, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali ERGUN, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, Okul Yöneticileri ve ğrenciler katıldı.

3000 ğrenciye yapılacak olan kırtasiye yardımlarını ğrencilere daıtılmak üzere okul müdürlerine teslim eden Başkan HANÇERLİ, yardımların yapılacaı ğrencileri kendi elleriyle giydirerek yardım paketlerini ğrencilere verdi.

Okul Müdürleri ve Okul Alile Birlikleri tarafından tespit edilen ve ekonomik durumu iyi olmayan ğrencilere yönelik yapılan kırtasiye yardımında bir konuşma yapan Başkan HANÇERLİ: “Göreve geldiğimiz günden bu güne okullarımızın ve ğrencilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. İlçemizde bulunan okul yöneticileri ile okullarının sorunları hakkında sürekli görşmeler yapıyoruz. Yapılan bu görşmeler neticesinde okullarımızda asfalt, çevre düzenlemesi ve spor alanları ile ilgili sorunların giderilmesi için imkanlarımız dahilinde çalşmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Belediyemizin yaptı bu çalşmalar doğrultusunda bu ay sonuna kadar Karatay İlçesinde bulunan bütün okullarımızdaki asfalt ve çevre düzenlemeleri ile ilgili çalşmalar tamamlayarak Karatay’da asfaltsız okul bırakmamaya kararlıyız. Bugün de ilçemizde bulunan okullarımızda Okul Müdürleri ve Okul Aile Birlikleri tarafından tespit edilen ve ekonomik durumu iyi olmayan 3000 ğrencimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Yaptımız bu yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. Yine Sosyal Belediyecilik anlayımızla, Belediyemiz bünyesinde faaliyetini sürdüren Aşevlerimiz, şevkat evlerimizin yanında okullarımıza yönelik sürdürdümüz çalşmalarımız ve eğitime verdiğimiz desteklerle, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın sorunlarına çare bulmak için uygulanan projelerimiz genişleyerek devam edecektir”. dedi.

Yardımların yapıldı okul müdürleri ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun Başkan Hançerli’ye okullarda yapılan çalşmalar ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek bu tür yardımların devamını beklediklerini söylediler.