Sergi
BAŞKAN HASAN KILCA, ÖĞRENCİLERİN 5. AKIL ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI KARATAY FİNALİ HEYECANINA ORTAK OLDU

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ


HASAN KILCA: TÜRKİYE YÜZYILI ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN ELLERİNDE YÜKSELECEK


Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  iş birliğiyle, ilkokul ve ortaokul kategorisinde akıl ve zekâ oyunları yarışması düzenlendi. 5 farklı oyun türünde yarışan öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Programa katılan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yarışmaya girenleri tebrik ederek; “Türkiye Yüzyılı siz çocuklarımız ve gençlerimizin ellerinde yükselecek. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle “5. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması” Karatay finali gerçekleştirildi. Akıl ve zekâ oyunlarına ilgi duyan öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamak, kendilerine olan özgüvenlerinin artmasına yardımcı olmak, bilgi ve becerilerini yarışma ortamında pekiştirmelerine destek olmak amacıyla  yarışma düzenlendi. 


Yarışmanın ilkokul kategorisine 40, ortaokul kategorisine ise 30 olmak üzere 70 okuldan toplamda 287 öğrenci katıldı. İlkokul kategorisinde Mangala, Q-Bitz, Equilibrio, Pentoga ve Küre; ortaokul kategorisinde ise Kulami, Reversi, Mangala, Pentago ile Küre olmak üzere toplamda 5 farklı oyun türünde yarışan ve dereceye giren öğrenciler; Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldılar. 


KARATAY’DA EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR
Törende konuşan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç; “İlçemiz okullarında derece yapmış 300’e yakın öğrencimiz bu yarışmaya katıldı. Her türlü eğitim faaliyetlerimizde bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, yarışmamıza ev sahipliği yapan ve ödüllerde katkı sunan eğitim gönüllüsü Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


TÜRKİYE YÜZYILI SİZ ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZİN ELLERİNDE YÜKSELECEK
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çocuklar ve gençlerin ülkemizin geleceği olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi; “2019’da göreve gelir gelmez Karatay BİLSEM’i hemen tamamladık ve milli eğitim müdürlüğümüze teslim ettik. O günden bu yana da Karatay BİLSEM’de çok güzel etkinlikler ve eğitim faaliyetleri yapılıyor. ROBOKARATAY projemiz kapsamında 11 okulumuzda hem akıl ve zeka hem de robotik kodlama sınıflarımızı oluşturduk. Okullarımızın tamamında TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplıkları kurduk. Yine her ay 15 bin öğrencinin evine TÜBİTAK dergilerini ücretsiz bir şekilde ulaştırıyoruz. Okullarımızın ve öğrencilerimizin bilimde, kültürde, sanatta ve teknolojide ilerlemesi için Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimizi, Karatay Kültür ve Sanat Akademimizi tamamladık. Kütüphanelerimizi, bilgehanelerimizi ve daha birçok projemizi çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına sunduk. Hepsini sizin için yaptık çünkü siz TEKNOFEST kuşağı, gençliğisiniz. Türkiye Yüzyılı sizlerin ellerinde yükselecek. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.” 
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başladı. Murat Yiğit; “5. Akıl ve Zekâ Oyunları Karatay Finali’ne katılan tüm okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Burada dereceye giren kardeşlerimiz Konya finalinde de iyi sonuçlar alacak ve inşallah Karatay’ı en iyi şekilde temsil edecekler. Bu vesileyle yarışmaya katkı sunan Karatay Belediyemize de teşekkür ediyorum” dedi. Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan da yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti, yarışmaya katkı sunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından 5. Akıl ve Zekâ Oyunları Karatay Finali’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Habere Ait Görsel İçerikler