Sergi
ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TYT PROVASI

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN 12. SINIFLARA YÖNELİK DENEME SINAVI

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ÜCRETSİZ DENEME SINAVI

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliğiyle, ilçe genelindeki üniversite adaylarına yönelik olarak ücretsiz TYT Deneme Sınavı gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Karataylı yüzlerce üniversite adayının katıldığı projeyle adaylar, Haziran ayında yapılacak önemli sınav öncesinde kendilerini denemiş oldular. 

Eğitimin her alanında gençlere yönelik yatırımlarını sürdüren Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliğiyle, ilçe genelinde eğitim gören tüm 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz deneme sınavı düzenledi. Karatay Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Karatay’daki 12. sınıflara yönelik organize edilen sınav, 16 okulda 2 bin 413 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

KARATAY BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA

Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Şaban Dalgıç, ücretsiz olarak gerçekleştirilen deneme sınavıyla öğrencilerin hem kendilerini deneme hem de heyecanlarını yenme imkânı bulduğunu ifade etti. Milli eğitim camiası olarak Karatay Belediyesi’ni her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Şaban Dalgıç, eğitime olan desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. 

ÖĞRENCİLERİMİZ DENEME SINAVI İLE TECRÜBE KAZANACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, deneme sınavının Haziran ayındaki gerçek sınavlar öncesi öğrencilerin bilgilerini sınamak adına büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 

Üniversite sınavlarına hazırlanan tüm öğrencilere şimdiden başarılar dileyen Başkan Hasan Kılca; “Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime ve gençliğe çok önem verdik. Bu kapsamda üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek bütün öğrencilerin YKS kayıt ücretini karşıladık. Bugün de Karatay’daki 16 okulumuzda Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, KTO Karatay Üniversitemiz iş birliği ile eş zamanlı olarak, üniversiteye hazırlık sınavı gerçekleştirdik. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ortaöğretim Çalışma Grubumuz tarafından organize edilen deneme sınavlarında öğrencilerimiz sınav tecrübesi kazanacak. Amacımız, gençlerimizin sınavda başarıyı yakalamalarına katkı sunmak” açıklamalarına yer verdi.

Habere Ait Görsel İçerikler