Sergi
KARATAY GENÇLİK MECLİSİ “YAZ OKULU” ÖN KAYITLARI BAŞLADI

KARATAYLI GENÇLER YAZI DOLU DOLU GEÇİRECEK

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Karataylı gençlerin yaz aylarını daha verimli ve keyifli geçirebilmeleri hedefiyle sürdürdüğü “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu” projesi için ön kayıtları almaya başladı. Bu yıl ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı olarak planlanan Yaz Okulu’na katılacak öğrenciler yaklaşık bir ay boyunca yüzmeden Paintball’a, şehir içi ve şehir dışı gezilerinden doğa kamplarına, sportif faaliyetlerden kişisel gelişime kadar daha birçok etkinliğe katılacak. “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu”na başvuru için son gün ise 10 Haziran olarak belirlendi.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlere yönelik olarak sürdürdüğü “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu” için ön kayıtlarını almaya başladı.

Gençlerin yaz tatillerini daha verimli ve keyifli geçirmelerini amaçlayan, çeşitli gezi ve etkinliklerle sosyal, kültürel ve kişisel gelişimine katkı sağlanması hedeflenen projeye katılmak için ön başvurular ise 10 Haziran Cuma günü sona eriyor.

YAZ OKULU, BU YIL HEM ORTAOKUL HEM LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN PLANLANDI

“Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu” projesi bu yıl ilk kez ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı olarak planlandı. https://yazkursu.karatay.bel.tr/ adresinden alınmaya başlanan Karatay Yaz Okulu, kontenjanlarla sınırlı olacak ve kurslar tamamen ücretsiz. Bu kapsamda Yaz Okulu’nun ortaokul öğrencileri için ayrılan bölümü için Karatay’da ikamet etmek şartıyla önümüzdeki eğitim yılında 5, 6, 7 ve 8. sınıfa başlayacak olan ortaokul öğrencileri başvurabiliyor.

Karatay Yaz Okulu’nun ortaokul öğrencileri için planlanan etkinlik ve kursları 27 Haziran’da başlayıp 26 Ağustos’ta sona erecek. Söz konusu kurslar ise Ali Ulvi Kurucu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Prof. Fuat Sezgin Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek.

Yaz Okulu’nun lise bölümüne ise yine Karatay’da ikamet eden ya da Karatay’da eğitim gören ve önümüzdeki eğitim yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıfa başlayacak lise öğrencileri başvurabiliyor. 4 Temmuz’da başlayacak Yaz Okulu’nun Lise bölümü, 26 Ağustos’ta tamamlanacak. Çelebi Halk Eğitim Merkezi ile Şehit Erol Olçok İlkokulu’nda yapılacak lise bölümünün kurs ve eğitimleri arasında Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, İlm-i Hâl ve Sahabe Hayatları gibi derslerin yanı sıra proje boyunca yapılacak olan diğer faaliyetler ise şöyle; Bowling, Paintball, Lazar Tag, Yüzme, Halı Saha, At Binme, Sinema, Konya Bilim Merkezi Gezisi, Kamp, Oryantiring, Şehir Turu, Piknik ve Teknik Geziler bulunuyor.

Öte yandan lise bölümü için başvuracak öğrenciler, bu yıl seçmeli 2 atölye dersi daha alabilecek. Karatay Gençlik Meclisi kontenjanlara göre yapılacak seçmeli dersler ise şöyle; Kodlama Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Öncü Şahsiyetler Atölyesi, Rölyef Atölyesi, Ebru Atölyesi, Telefon Fotoğrafçılığı Atölyesi, Photoshop Atölyesi, Akıl-Zekâ Oyunları Atölyesi ve Film Okuma Atölyesi.

Habere Ait Görsel İçerikler