Sergi
KARATAY BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ ADIM

KILCA: EN BÜYÜK HEDEFİMİZ SAĞLIKLI BİR ÇEVRE OLUŞTURMAK
Karatay Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı arasında ilçenin çevre meseleleriyle ilgili olarak işbirliğine gidildi. Söz konusu taraflar arasında imzalanan “Konya Şehir Merkezi Tahliye Kanalından Kaynaklı Çevre Kirliliğinin Araştırılması” protokolü kapsamında şehir merkezindeki tahliye kanalı çevre kirliliği araştırılacak, ölçümler yapılacak ve çözüm için gerekli çalışmalar ortaya konacak. Projeyi çok önemsediklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Yaşanabilir sağlıklı bir şehir ve toplum için gereken adımı atıyoruz” dedi. 


Karatay Belediyesi, Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önemli bir işbirliği projesine başlıyor. 


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik ile Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Mevlana Kalkınma Ajansı’nda “Konya Şehir Merkezi Tahliye Kanalından Kaynaklı Çevre Kirliliğinin Araştırılması” projesinin protokolüne imza attı. 


KARATAY BELEDİYESİ’’NDEN ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Söz konusu protokolle şehir merkezindeki tahliye kanalı kaynaklı çevre kirliliği ile ortaya çıkan problemler araştırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yetkili çevre laboratuvarlarındaki incelemeler sonucunda belirlenen noktalarda ölçümler yapılacak ve oluşacak sonuçlara göre çevre kirliliğinin önlenmesi için çalışmalara başlanacak. 


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, protokolün imzalanması öncesinde yaptığı açıklamada, protokolü önemsediklerinin altını çizdi. 


HEDEFİMİZ SAĞLIKLI BİR ÇEVRE OLUŞTURMAK
Başkan Hasan Kılca, “Mevlana Kalkınma Ajansı ile yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün de katkılarıyla Karatay bölgemizde bulunan tahliye kanallarından oluşan olumsuz çevresel etkilerin araştırılması, incelenmesi ve çözümüne dair önemli bir proje. Bu projemizle beraber sorunları araştırıp çözüm ortaya koymayı amaçlıyoruz. Bugün attığımız imzalarla da sağlıklı Konya ve Karatay için çalışmalarımıza da başlamış oluyoruz. Yaşanabilir, sağlıklı bir şehir ve toplum için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Konya’mız ve Karatay’ımız geleceği için en büyük hedefimiz sağlıklı bir çevre oluşturmak. İmzaladığımız protokolün Karatay’ımıza şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projede bizlere destek olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum” dedi. 


TAHLİYE KANALINDAKİ SORUN TESPİT EDİLECEK
Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı da projenin bölgenin problemlerinin ortaya konması ve çözümü için önemli olduğunu belirterek projenin hayırlar getirmesini diledi. 


Bostancı şunları aktardı: “Karatay Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle birlikte önemli bir çevre sorunu oluşturmaya başlayan tahliye kanallarındaki problemin araştırmasına yönelik çalışma başlatıyoruz. Projeyi geliştirip bizlere sunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” 


PROBLEMİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK TEDBİRLER ORTAYA KONACAK
Sağlıklı bir şehir için yapılan her çalışmada yer aldıklarını, Konya’nın tüm dinamikleriyle ve kamu kurum ile kuruluşlarıyla beraber projeler ürettiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şevik Hülya Şevik ise, “Kanaldan kaynaklanan problemin tespiti, ölçülmesi ve çözümüne yönelik öneriler ortaya koyularak iyi bir çalışma olmasını temenni ediyorum. Desteklerinden dolayı MEVKA ve proje ortağımız Karatay Belediye’mize de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere Ait Görsel İçerikler