Sergi
BAŞKAN KILCA'DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

KILCA: GAZETECİLİK SORUMLULUK VE FEDAKARLIK İSTEYEN ZOR BİR MESLEKTİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın 112'inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak; Konya'da görev yapan yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Başkan Kılca; Gazetecilik mesleğinin sorumluluk, fedakarlık ve vicdan gerektiren zor fakat onurlu mesleklerden birisi olduğuna vurgu yaptı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın 112'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, basının demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

Milletin sesi ve vicdanı olan gazetecilik mesleğinin teknolojik gelişmelerle birlikte farklı boyutlar kazandığını ifade eden Başkan Hasan Kılca; gazeteciliğin zaman kavramı gözetmeden icra edilen zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu vurguladı.

Basının farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, aksaklıkları dile getirmek ve toplumsal bilinci güçlendirmek gibi önemli bir işleve sahip olduğunu ifade eden Başkan  Kılca; "Demokrasinin temel vazgeçilmez yapı taşlarından biri olan özgür basın, vatandaşların bilgilenme ve haber alma hakkının en etkili aracıdır. Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sunan ulusal ve yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu bağlamda önemli bir geçmişe ve tecrübeye sahip Konya basınımız da belediyecilik hizmetlerimizde ve çalışmalarımızda öneri ve eleştirileriyle bizlere katkı sunan, şehrimizin her anlamda gelişmesinin ötesinde kalkınmasında da rol oynayan önemli yol göstericilerimizdendir. Bu düşüncelerle Konya'nın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan yerel basın çalışanları başta olmak üzere bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

Habere Ait Görsel İçerikler