Sergi
VATANDAŞLAR KARATAY'IN BİREYSEL KONSEPTLİ PARKLARINI TERCİH ETTİ

KARATAY’IN PARKLARINDA ÖNCELİK SOSYAL MESAFE

Ülke genelinde kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla özellikle sıcak yaz günlerinde evlerinde bunalan vatandaşların imdadına Karatay’ın bireysel konseptli parkları yetişiyor. Kalabalıktan, salgından ve sıcaklardan etkilenmek istemeyen vatandaşlar, ilçedeki Şehir Parkı ile Olimpiyat Parklarının yanı sıra Karaaslan Piknik Bahçesi, Karaaslan ve Saraçoğlu Hobi Bahçelerinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyuyor, zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiriyorlar.

Ülke genelinde kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla birlikte birçok sosyal alan ve işletme gibi Karatay’daki park ve bahçeler de uzun bir aranın ardından yeniden vatandaşların kullanımına açıldı.

Kontrollü sosyal hayatın başlaması dolayısıyla hafta sonlarını park ve bahçelerde değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Karatay genelindeki parklarda vakit geçiriyor.

Karatay Belediyesi de kontrollü sosyal hayatın en iyi şekilde uygulanabilmesi için gereken her türlü karar ve tedbiri alıyor. Söz konusu tedbirlerin yanı sıra Konya’da piknik yapma anlayışına farklı bir yaklaşım getiren Karatay Belediyesi, şehre kazandırdığı Karaaslan Piknik Bahçesi’yle bu anlayışı başarılı bir şekilde uyguluyor.

Karaaslan Piknik Bahçesi, bireysel piknik konseptiyle Koronavirüsle mücadele süreci boyunca evlerinde bunalan vatandaşların imdadına yetişiyor. Ailelerin sadece kendilerinin kullanabileceği bir alanda piknik yapma imkânının sunulduğu piknik bahçesinde vatandaşlar, müstakil evlerinin bahçesinde piknik yapar gibi rahat ve huzurlu vakitler geçiriyor.

Karaaslan ve Saraçoğlu Hobi Bahçeleri ile Şehir Parkı ve Olimpiyat Parkı da sosyal mesafe kurallarına uyularak temiz havada verimli vakit geçirmek isteyen Konyalıların uğrak adresi konumunda.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI VE HUZURU ÖNCELİĞİMİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaz ayları için koronavirüs salgını nedeniyle yeni normalleşme sürecinde de gerekli önlem ve tedbirler kapsamındaki çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydederek; ilçede parklar başta olmak üzere vatandaşların yoğun kullandığı tüm alanlarda titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Kontrollü sosyal hayat takviminin uygulamaya konulduğu günden itibaren ilçenin birçok yerinde olduğu gibi bahçe ve parkların da sosyal mesafeye göre düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kılca, “Pandemi sürecinde salgının etkisini azaltabilmek için bizler de gayret ediyoruz. İlçemizde hayata geçirdiğimiz bireysel konseptli parklarımızın önemi bu dönemde daha da anlamlı hale geldi. Evlerinde bunalan hemşehrilerimiz, çok fazla kalabalığa karışmadan sadece kendi ailesiyle pikniğini yapabiliyor. Şehir ve Olimpiyat Parklarımız ile Karaaslan ve Saraçoğlu Hobi Bahçelerimize gelen hemşehrilerimiz, hem riskten uzak hem de doğayla baş başa toprakla ve tarımla uğraşarak hoşça vakit geçiriyorlar. Yine Konya’mızda ilk olan bireysel konseptli Karaaslan Piknik Bahçemizde de vatandaşlarımız aileleriyle birlikte güzel bir gün geçirebiliyor. Tüm park bahçe ve ortak alanlarımızda hemşehrilerimizin sosyal mesafeye dikkat etmelerine özen gösteriyoruz. Çünkü önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı, huzur ve mutluluğudur. Bizler her türlü tedbiri alarak gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Hemşehrilerimizden de ricamız, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde uymalarıdır” dedi.

Parklara ilgi gösteren vatandaşlar ise yeni normalleşme sürecinde Karatay Belediyesi'ne sunduğu imkan ve alınan tedbirler dolayısıyla teşekkür etti.

Habere Ait Görsel İçerikler