Sergi
KARATAY BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRECİ BİR PROJE DAHA

32 MAHALLEYE ZİRAİ AMBALAJ TOPLAMA NOKTASI OLUŞTURULDU

KILCA: AMACIMIZ DOĞAYA GELİŞİGÜZEL BIRAKILAN VEYA YAKILAN ZİRAİ İLAÇ AMBALAJLARININ TOPLANIP BERTARAF EDİLMESİ

Karatay Belediyesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karatay Ziraat Odası işbirliğiyle “KOP TEYAP ile Sağlıklı Üret, Sağlıklı Tüket” projesi hayata geçti. Proje kapsamında ilçesindeki tarla tarımının yoğun yapıldığı 32 mahalleye Zirai Ambalaj Toplama Noktaları oluşturuldu. Amaçlarının doğada gelişigüzel bırakılan veya yakılan zirai ambalajların toplanıp bertaraf edilmesi olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Projeyle amacımız, üreticimizin kullandığı ilaçlardan kalan ambalajların doğaya, çevreye, bitkiye, hayvanlara ve insanlara zarar vermesinin önüne geçmektir” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi tarafından çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması amacıyla yeni bir proje daha hayata geçirildi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karatay Ziraat Odası işbirliğiyle hayata geçen “KOP TEYAP ile Sağlıklı Üret, Sağlıklı Tüket”projesi kapsamında 32 mahalleye Zirai Ambalaj Toplama Noktaları oluşturuldu.

1000 ÜRETİCİYE ZİRAİ AMBALAJLARIN ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARLAR ANLATILDI

Türkiye genelinde 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık”ın devamı niteliğindeki “KOP TEYAP ile Sağlıklı Üret, Sağlıklı Tüket”projesi kapsamında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Karatay’daki 1000 üreticiye eğitimler verildi.

Doğaya gelişi güzel bırakılan zirai ambalajların toprak, su fauna ve florasına verdiği zararların anlatıldığı, bitki koruma ürünleri kullanan üreticilere kullandıkları ilaçlarda doğru miktarda ve doğru zamanda kullanmalarının aktarıldığı eğitimler sonucunda kişisel koruyucu donanım kullanım alışkanlığı kazandırılması amacıyla da üreticilere tulum ve eldiven hediye edildi.

BAŞKAN KILCA İSMİL’DE ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Deniz Yücel, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker ile birlikte İsmil Mahallesi’nde üreticilerle bir araya gelerek “KOP TEYAP ile Sağlıklı Üret, Sağlıklı Tüket” projesi kapsamında Zirai Ambalaj Toplama Ünitesi’nin mahalleye yerleştirilmesi programına katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak doğanın ve çevrenin korunması amacıyla bugüne kadar birçok proje hayata geçirdiklerini belirterek “KOP TEYAP ile Sağlıklı Üret, Sağlıklı Tüket” projesinin de bu amaca önemli bir katkı sunacağının altını çizdi.

ÇEVREYE, SUYA, HAYVANA VE İNSANA ZARAR VEREBİLECEK ATIKLAR TOPLANACAK

Başkan Hasan Kılca, “Atıkların yerinde toplanıp yeniden değerlendirilmesi veya bertaraf edilmesine yönelik Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar ilçemizin birçok noktasına sıfır noktaları oluşturduk. Bugün de bir başka projeyi hayata geçiriyoruz. Projemizi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karatay Ziraat Odası işbirliğinde, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın da destekleriyle yürütüyoruz. Bu kapsamda da ilçemizin 32 mahallesine doğaya atılan zirai ilaç ambalajlarının toplanıp bertaraf edilebileceği zirai ambalaj toplama üniteleri yerleştirdik. Bu projemiz aynı zamanda Sıfır Atık projesinin de bir destekçisidir. Projeyle amacımız, üreticimizin kullandığı ilaçlardan kalan ambalajların doğaya, çevreye, bitkiye, hayvanlara ve insanlara zarar vermesinin önüne geçmektir” ifadelerini kullandı.

Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Deniz Yücel, doğanın ve canlıların korunması bağlamında projenin önemli olduğunu belirtirken, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker de üreticinin kullandığı ilaç ambalajlarının çevreye zarar vermeden toplanmasının öneminden söz ederek proje dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile proje ortaklarına teşekkür etti.

 

Habere Ait Görsel İçerikler