Sergi
BAŞKAN HASAN KILCA, PARKLARI DOLDURAN ÇOCUKLARLA BULUŞTU

22 Mart’ta hükümet tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla uzun bir süredir dışarı çıkamayan 0-14 arası çocuklar, bugün ilk kez dışarı çıktı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Aşkar Höyüğü Parkı’nı dolduran çocuklarla bir araya geldi. Çocukların coşkusuna ortak olan Başkan Kılca, onlarla topaç da oynadı.

Yeni Tip Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatleri arasında Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Konya’da da soluğu parklarda aldı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi Aşkar Höyüğü Parkı’na giderek aileleriyle birlikte oynayan çocuklarla buluştu.

Çocuklarla bir süre sohbet eden, onlara ve ailelerine maske ile çikolata dağıtan Başkan Hasan Kılca, çocuklara hediye ettiği topaçları da birlikte deneme fırsatı buldu.

Başkan Hasan Kılca, çocukların uzun bir süredir dışarı çıkamadığını hatırlatarak kısa bir süreliğine de olsa bugünün çocuklar için faydalı olduğunu söyledi.

Koronavirüs’ün ülkemizde görülmeye başladığı günden bu yana salgının önlenmesi adına dezenfekte çalışmaları başta olmak üzere gerekli bütün önlemleri aldıklarının altını çizen Hasan Kılca, “Koronavirüs ülkemizde etkisini gösterdiği ilk günden bu yana Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, parklarımızda, ortak yaşam alanlarımızda kısacası Karatay’ımızın dört bir yanında dezenfekte çalışması yapıyor. Çocuklarımız için de 4 saatlik serbesti kararının alınmasıyla parklarımızda aynı hassasiyetle dezenfekte çalışması yapıldı. Parklara gelen yavrularımızın gönül rahatlığıyla oynayabilmesi adına her türlü önlemi aldık. Gerçekten de uzun bir süredir çocuklarımızın bu rengarenk, bu cıvıl cıvıl tabloyu çok özlemişiz. Biraz daha sabreder önlemlerimizi alırsak inşallah yakın bir zamanda tüm ülkemiz, şehrimiz ve bütün sokaklarımız yeniden bu görüntülerle dolup taşacaktır” dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler