Sergi
BAŞKAN KILCA’DAN RAMAZAN AYI MESAJI

KILCA: BU ZOR GÜNLERİ RAMAZAN’IN RUHUNA UYGUN BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayına bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Kılca, bu yıl Ramazan ayını neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının etkisinde geçirileceğini belirterek, “Ümmet olarak her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine yürekten inanıyoruz. Her şeye rağmen karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeyelim. Bu zorlu günleri de yine hep birlikte geride bırakacağız” dedi.

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, 11 ayın sultanı Ramazan ayına bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

 

BU ZOR GÜNLERİ RAMAZAN’IN RUHUNA UYGUN BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ

 

Kısa sürede neredeyse tüm dünyayı etkisine alan ve yüksek bulaş riski sebebiyle günlük yaşantımızda önemli değişikliklere yol açan Koronavirüs’ün Ramazan ayını da etkileyeceğini söyleyen Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde:

 

“Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan bu yılki Ramazan ayını maalesef Koronavirüs salgınının gölgesinde idrak edeceğiz. Salgın dolayısıyla uzunca bir süredir vakit ve Cuma namazlarımızı camiye gidemeden, cemaat olmadan kılıyoruz. Şimdi Ramazan ayına giriyoruz ve Teravih namazlarımızı da bu Ramazan’da maalesef camilerde kılamayacağız. Ferdi olarak da kılınabilen bir namaz olan Teravih namazlarımızı bu yıl evlerimizde ailemiz eş ve çocuklarımızla kılacağız. Yine teravihlerimizin yanı sıra sahurlarımızı, iftarlarımızı ve mukabelelerimizi de bu yıl farklı yaşayacağız. Ancak ümmet olarak bizler, her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine yürekten inanıyoruz. Her şeye rağmen karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeyelim ve bu zorlu günleri geride bırakacağımıza yürekten inanalım.  

 

SORUMLULUKLARIMIZI UNUTMAMALIYIZ

 

Her daim olduğu gibi bu Ramazan ayında da Müslümanlar olarak birbirimize karşı önemli bir takım sorumluluklarımız var. İnsanlara, çevreye ve hayvanlara karşı zaman zaman unuttuğumuz veya ihmal ettiğimiz bu sorumluluklarımızı bu dönemlerde daha fazla hatırlamalı ve yerine getirmeliyiz. Özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle zor zamanlar yaşadığımız bu süreçte Ramazan-ı Şerif’in bereketini daha farklı yaşamamız ve çevremize de bunu yaşatmamız kıymetli bir fırsattır.

 

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Karatay Belediyesi olarak Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bütün tedbirleri almaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Hasan Kılca, bu süreçte sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini de yerine getirmeye büyük özen gösterdiklerini aktardı.

 

Kılca, “Belediye olarak tüm personelimizle birlikte Kovid-19 ile mücadele kapsamında bir yandan dezenfekte çalışmalarımızı sürdürürken, diğer taraftan da Karatay Vefa Sosyal Destek Grubumuzun faaliyetlerine katkı sunarak ilçemiz genelinde etkin bir çalışma yürütüyoruz. Bu gayretimiz, hassasiyetimiz Ramazan ayı boyunca da artarak devam edecek ve inşallah vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de yarın da hep onların yanında olacağız.

 

Ben Ramazan ayının başlaması dolayısıyla; insanlığın bir an önce söz konusu musibetten kurtulmasını temennisiyle, Ramazan-ı Şerif’in tüm yeryüzüne selamet ve huzur getirmesini yüce Rabbimden diliyorum. Rabbim Ramazan Bayramı sabahında hep birlikte camilerimizde bizlere namaz kılabilmeyi ve yeniden kucaklaşmayı nasip etsin inşallah.”

Habere Ait Görsel İçerikler