Sergi
KARAASLAN HOBİ BAHÇELERİ’NDE KURA HEYECANI YAŞANDI

450 HAK SAHİBİ SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYINLA BELİRLENDİ

Karatay Belediyesi,252’den 570 parsele yükselttiği Karaaslan Hobi Bahçeleri’nin yeni hak sahiplerini noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirledi.Kura çekimi, Koronavirüs salgını nedeniyle belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, kura sonucunda 450 vatandaşa hobi amaçlı ekim ile dikim işleri yapmaları karşılığında parseller tahsis edildiğini dile getirerek yeni hak sahibi vatandaşları tebrik etti. Kılca, “Sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmeye önem veriyoruz. Hobi bahçeleri sayesinde vatandaşlarımızın hayatları daha da kolaylaşıp güzelleşiyor” dedi.

Karatay Belediyesi Karaaslan Hobi Bahçeleri’nin yeni hak sahipleri, gerçekleştirilen kurayla belirlendi.

NOTER HUZURUNDAKİ KURAYLA 450 ASİL VE 250 YEDEK İSİM BELİRLENDİ

Karatay Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’ndaki kura çekimine bin 497 vatandaş başvurdu. Sözleşmesi 5 yıl olarak belirlenen bahçeler için 450 asil, 250 de yedek isim belirlendi.

Karatay Belediyesi’nin Youtube kanalı olan Karatay TV ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanan kura çekimini ise Konya 1. Noterliği yetkilileri gerçekleştirdi.

Öte yandan Karatay Belediyesi, 570 adet hobi bahçesi parselinden 120’sini kura çekimi yapılmaksızın şehit yakınları, gaziler ve engellilere tahsis etti.

VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Karatay Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ve Youtube kanalından da canlı yayınlanan kura çekimini değerlendiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirterek hobi bahçesi projesinin de bunun en güzel örneklerinden birisi olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca, “Günümüzde özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanlar,şehrin gürültüsü, stresi veya yoğunluğu gibi nedenlerle kaçıp dinlenebilecekleri bağ evleri,çiftlik evleri veya villalar yapmaktadır. Karatay Belediyemiz de böyle imkânı bulunmayan vatandaşlar için hobi bahçeleri oluşturdu. İnsanımızın doğa ve toprak ile ilişkilerine büyük katkı sağlayan sosyal belediyeciliğin bu güzel projesi sayesinde vatandaşlarımız hem kendi sebze ve meyvelerini üretiyor hem de doğal tarımla elde ettikleri ürünlerle daha sağlıklı besleniyorlar. Karatay Belediyesi olarak daha birçok proje ile vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HAYAT NORMALE DÖNÜNCE HOBİ BAHÇELERİMİZE HEP BİRLİKTE GİDECEĞİZ

Karatay Belediyesi Karaaslan Hobi Bahçesi’nin daha önce 252 adet parselden oluştuğunu daha sonra vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine parsel sayısını 570’e yükselttiklerini dile getiren Hasan Kılca, şunları kaydetti: “Yeni düzenlememiz ile birlikte daha çok vatandaşımız bu hizmetten faydalanmış olacak. 570 parselin 120 adetinişehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve engelli vatandaşlarımıza kura çekilmeksizin tahsis ettik. Geri kalan 450 adet parsel için de 450 asil, 250 de yedek ismin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirdik. Tabii tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de etkisini sürdüren Koronavirüs salgını nedeniyle kura çekimini sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla hemşehrilerimize ulaştırdık. Ben bu vesileyle, kurada ismi çıkan vatandaşlarıma hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Hayatlarımız normale döner dönmez inşallah ailemiz ve sevdiklerimizle bahçelerimize gideceğiz, bahçe işlerimizi hep birlikte yapacağız.”

Habere Ait Görsel İçerikler