Sergi
KARATAY’DA KULLANILMIŞ MASKE VE ELDİVENLER TIBBİ ATIK OLARAK TOPLANIYOR

KARATAY BELEDİYESİ, BİRÇOK YERE TIBBI ATIK KUTULARI YERLEŞTİRDİ

Karatay Belediyesi, yeni tip Koronavirüs salgınının ardından ilçe genelinde aldığı tüm önlem ve tedbirleri en üst seviyede tutmaya devam ediyor. Salgın ile birlikte kullanımı bir hayli artan maske ve eldiven gibi hijyenik malzemelerin insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi amacıyla Karatay Belediyesi tarafından ilçenin birçok noktasına tıbbi atık kutuları yerleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, tek kullanımlık maske ve eldiven gibi hijyen malzemelerinin atık yönetimi konusunda alınan yeni önlemleri yayınladığı genelgeyle açıkladı. Söz konusu genelgede ev ve iş yerlerinde kullanılan atıkların ayrı çöp torbalarında depolanarak belediyelere teslim edilmesi gerektiği ifade edildi.

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de harekete geçerek Koronavirüs salgınına yönelik önlemlerine bir yenisini ekledi.

Bu önlemler kapsamında Karatay Belediyesi, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının düzenli ve sağlığı tehdit etmesini önlemek amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına özel tıbbi atık kutuları yerleştirdi.

Vatandaşların virüsten korunmak için kullandıkları maske ve eldivenlerin normal bir atık olmadığını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu hijyen malzemelerin en yakın tıbbi atık kutusuna atılması konusunda vatandaşları hassas olmaya çağırdı.

Kutularda biriken tıbbi atıkların Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince periyodik olarak toplanarak uygun koşullarda bertaraf edildiğine vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin genelge yayınlamasının ardından biz de belediye olarak yeni kutular hazırladık. Maske ve eldiven gibi malzemelerin evsel atıklarla karışmasını engellemek adına böyle bir adım attık. Bu tür malzemeler çöpe değil, ayrıştırılmış özel atık kutularına atmak, toplum sağlığı ve salgının daha fazla yayılmasının önüne geçilmesi adına büyük önem arz ediyor. Atık kutuları sayesinde maske ve eldivenler, insan ve toplum sağlığı açısından bir tehdit oluşturmadan toplandıktan sonra bertaraf ediliyorlar. Belediye olarak vatandaşlarımızdan ve kurumlarımızdan isteğimiz, kullanılan maske ve eldivenleri tıbbi atık kutularına atmalarıdır. Bu konuda duyarlı olan tüm hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

TIBBİ ATIK KUTULARI KARATAY’IN 15 NOKTASINA KONULDU

Karatay Belediyesi tarafından başlatılan tıbbi atıkların toplanıp bertaraf edilmesi çalışması için kutu yerleştirilen yerler ise şöyle; Karatay Belediyesi Hizmet Binası girişi, Karatay Belediyesi Hizmet Binası önündeki bankamatikler, Melike Hatun Çarşısı önü, Şerafettin Camii civarı, Karatay Kaymakamlığı önü, KTO Karatay Üniversitesi önü, Köprübaşı ve Fatih Karakolları, Fenni Fırın-Çaputçu WC önü, Aziziye Camii civarı, Mevlana Çarşısı önü, Konya Adliyesi, Eski Garaj önü, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Mevlana Meydanı.

 

Habere Ait Görsel İçerikler