Sergi
KARAASLAN HOBİ BAHÇELERİ'NİN YENİ SAHİPLERİ BELLİ OLUYOR

Karatay Belediyesi tarafından vatandaşların şehir yaşamının yorucu temposu ve stresinden uzaklaşmalarının yanı sıra toprakla vakit geçirebilmeleri amacıyla hizmet veren Karaaslan Hobi Bahçelerinin yeni hak sahipleri 24 Mart Salı günü belli oluyor. Hobi Bahçelerine kayıt yaptırmak için son başvuru tarihi ise 13 Mart Cuma.

Şehrin yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşarak yeşil içinde vakit geçirmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Karaaslan Hobi Bahçesi'nin dönemsel olarak kiralanması için kayıtlar Karatay Belediyesi Hizmet Masasına yapılabiliyor.

Karatay'da ikamet etmek şartı ile vatandaşlar Karaaslan Hobi Bahçelerine başvuru için gerekli olan dilekçe, ikametgah belgesi ve kimlik fotokopisi ile Karatay Belediyesi Hizmet Masası'na 13 Mart Cuma gününe kadar kayıt yaptırabilecek.

Hobi Bahçelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, şartname ve diğer ayrıntılar hakkında bilgi almak için www.karatay.bel.tr adresinden de bilgi alabiliyor. 570 bahçeden 72'si şehit ve gazi aileleri için tahsis edilirken, başvuruların tamamlanmasının ardından hak sahipleri 24 Mart Salı günü noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlenecek.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Karaaslan Hobi Bahçeleri'ni 250 parselden 570 adet parsele yükselttiklerini kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; dönemsel olarak kiraladıkları 570 bahçenin şehir yaşamının yorucu temposu ve stresinden uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyen vatandaşların adresi olacağını belirtti.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN 72 PARSEL AYRILDI

Başkan Hasan Kılca, 24 Mart Salı günü noter huzurunda kura ile çekiliş yapılarak bahçelerin yeni sahiplerinin belirleneceğini söyledi. Bu toprakları vatan yapan şehitlerin yakınları ve gaziler için ufak da olsa bir katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Hasan Kılca bu kapsamda şehit ve gazi yakınları için 72 adet Hobi Bahçesi ayırdıklarını kaydetti.

KONYA'NIN EN BÜYÜK HOBİ BAHÇELERİ KARATAY'DA

İnsan odaklı proje ve yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hobi bahçelerini bu kapsamda çok önemsedikleri ifade etti.

Başkan Hasan Kılca, şunları aktardı: "Hobi Bahçelerimizden faydalanan vatandaşlarımız, hem çocuklarıyla birlikte toprakla buluşuyor, hem şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşıyorlar hem de bahçelerinde üretim yaparak kendi meyve ve sebze ihtiyaçlarının bir kısmını da karşılamış oluyorlar. Karatay Belediyesi olarak vatandaşlarımızı mutlu eden ve onların yaşamını kolaylaştıran her türlü çabanın içerisinde olmaya devam edeceğiz. Hemen karşıda bulunan Saraçoğlu Hobi Bahçemiz de 431 parselden oluşuyor. Toplamda 1001 adet hobi bahçesiyle Konya'nın en büyük Hobi alanıyla Karataylı hemşehrilerimizin hizmetinde olacağız."

Başvurular için detaylı bilgi şu şekilde:

https://www.karatay.bel.tr/hobi-bahcesi-sozlesmesi.doc

HOBİ BAHÇELERİ PROTOKOLU

  1. Karatay Belediyesi  tarafından tanzim edilen………………………Hobi Bahçesinde bulunan ..… Numaralı parsel ….../…./20…     31/10/20.. tarihleri arasında …………..…………………………………... adına iş bu protokol  çerçevesinde kullanmak üzere hobi amaçlı olarak tahsis edilmiştir. Tahsis süresinin uzatılıp uzatılmayacağından belediye yetkilidir.
  2. KOKSİ Genel Müdürlüğünün genelgesine göre tüm parsel içerisine  su sayacı  takılmıştır. Parsel kullanıcıları parsel içerisinde bulunan  su sayacına  abone olmak zorundadır. Abonelik için tüm masraflar ve parsel de kullanacağı su sarfiyatı parsel sahibine aittir.
  3. Parsel kullanıcıları KOSKİ Genel Müdürlüğüne parselde bulunan su sayaç aboneliğini yaptırdıktan sonra abonelik sözleşmesinin 1 Adet Fotokopisini Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ibra etmek zorundadır.
  4. Hobi Bahçesi sakini giriş ve çıkışlarını ana girişten, adına kayıtlı el kartlarla yapacak olup, bu kartları başkasının kullanımına sunmayacaktır. Gerektiğinde kimlik ibraz edilecektir. 18 yaşından küçükler ancak ebeveynleri ile birlikte bahçeye giriş yapabileceklerdir.
  5. Hobi bahçesi kullanıcıların Karatay Belediye Sınırları içinde ikamet etmeleri gerekmektedir. Hobi Bahçesi sakini, kendisine tahsis edilen bahçeyi bir başkasının kullanımına sunmayacak ve devretmeyecektir. Devrin tespiti halinde bahçe tahsisi iptal edilecektir. Hobi bahçesi sakinine birden fazla bahçe tahsisi yapılmaz.
  6. Kulubeler, idarenin belirlemiş olduğu  projeye uygun olarak ((2,5x 5 mt.) ebatlarında  çatılı, ahşap, yeşil renkle boyanmış) olmak zorundadır.Tüm masrafları parsel sahibine ait olmak üzere yaptırılacak ve belediyeden hiçbir bedel talep edilmeyecektir.Tahsis süresinin sonunda parsel sahibi yaptırmış olduğu kulübeyi ve diğer imalatları idareye bırakacaktır. Kulubeler parsele konurken mutlaka  görevli  nezaretinde  parsele  yerleştirilecektir. Kesinlikle (hasır, çadır , branda , naylon , kamyon dorsesi , demir v.b.)şekillerde olamaz. Aksi takdirde parsel  sahibinin  kullanımı  iptal  edilir. Kulubeler 2020 yılı içerisinde tamalanacaktır.
  7. Mevcut kulubelerden uygun olanlar kullanılmaya devam edecektir. Standarda uygun olmayan ve özelliğini kaybetmiş kulubeler de yeni projeye göre yaptırılacaktır.
  8. Parsel sahibine birden fazla bahçe tahsisi yapılmaz. Hane halkından ancak bir kişi hobi bahçesi kullanabilir. Aynı adreste bahçe kullanan kişilerin tespiti halinde yapılan tüm bahçe tahsisleri iptal edilecektir.
  9. Parsel  sahibi, gelecek  misafirlerini  kapıda  karşılayıp,  kapıdaki güvenlik görevlilere  bildirmek  ve kaydını  yaptırmak  zorundadır. Misafirlerin Hobi  Bahçesi  içinde  yapacakları  her  türlü  davranış  o  parsel  sahibinin  sorumluluğundadır.
  10. Mevcut  alanda  hiçbir  yapı  , bina , betonlama,  gölgelik v.b. değişiklik  yapılamaz.Parsel  içerisine  parke ,  kum  gibi  hiçbir  malzeme  konulamaz.
  11. Hobi bahçesi içinde, çevresinde ve yollarda ateş yakılmayacak, ocak, şömine ve benzeri yapılar ancak idarenin uygun gördüğü şekilde yapılacak olup, görüntü kirliliği oluşturmayacaktır. Herhangi bir doğal afet yangın, deprem vb. olaylarda ortaya çıkan tahribatlardan Belediye sorumlu tutulmayacaktır. Barbekü ve şömine projeye uygun olacaktır.
  12. Her  parsele  dikilmiş  olan  mevcut çit bitkileri ve fidanların  sulanması, damlama sulama yöntemiyle yapılacaktır. Bakımları,yabancı otların temizlenmesi parsel  sahibine  aittir.Damlama sulama çekmeyen ve sulama yapmayan parsel sahiplerinin parsel kullanımı iptal edilir. (İzinsiz  hiçbir  şekilde  ağaç  dikilemez, mevcut ağaçlarda budama yapılamaz. Kesme aşı yapma sökme ip,tel,bağlama,çivi çakma vb. işlemlerle zarar verilemez.)
  13. Parselde kullanılacak hayvan gübresi açık araçlarla getirilmeyecek ve asfalt üzerine dökülmeyecektir. Getirilecek olan gübrelerin kapalı torba veya çuvallar içerisinde getirilmesi zorunludur. (Açık araçlar ile getirilen gübreler içeriye alınmayacaktır.)
  14. Parsele dikilecek her türlü sebze çiçek vb. bitkilerin dikim mesafesi  çit  bitkilerine  en  az  50 cm. mesafede olmalıdır. Çit  bitkilerinin   50 cm. yakınına  veya içine  mısır, ay çekirdeği, kabak  vb.  hiçbir  bitki  ekilemez, ekilmiş olanlar  İdare  tarafından  söktürülür.
  15. Parsele ekilen-dikilen sebze, tohum, çiçek v.b. gibi ürünler damlama sulama sistemi ile sulanacaktır. Salma sulama yapılmayacaktır. Sulama suyu israf edilmeyecek araç vb. yıkama işlemlerinde kullanılmayacaktır. Diğer parsellere ait çeşme ve vanalardan faydalanılmayacaktır.
  16. Parsel sahibi genel temizlik ve çevre kurallarına riayet edecek, muhtelif atıkları biriktirip bekletmeden çöp bidonlarına atacaktır. Parsel içerisinde ve çevresindeki yabancı ot temizliği parsel sahibine aittir. Çit bitkileri içi ve bordür kenarındaki yabancı ot temizliğini yılda en az 3(üç)kere olmak üzere yapacaktır. Yabancı ot temizliği yapılmayan parsellerin kullanım hakkı iptal edilecektir.
  17. Her  parsel  sahibi  başkasına  ait  olan  kürek, kazma, çapa , hortum , kova  vb. aletleri  izinsiz ve habersiz olarak kesinlikle kullanmayacaktır. Kulübelerde değerli eşya ve malzeme bulundurulmayacaktır. Kaybolan eşya ve malzemelerden parsel sahibi sorumludur.
  18. Küçük  çocuklara  yeşili  ve  ağacı  korumaları, çevreye  zarar  vermemeleri, oyun  gruplarında dikkatli  oynamaları  hususunda  ilgili  uyarıları  yapmak, çocukları  bu  konularda  takip  etmek  aile  büyüklerinin  sorumluluğundadır.
  19. Hobi  alanına  otobüs,kamyonet ve kamyonla  girilemez. Otomobiller  trafiği  aksatmayacak  şekilde  kendi  parsel  girişlerine  park  edebilir. İç  yollarda  araçla  seyir  halindeyken , 10-15 km/h’dan  fazla  hız  yapılmayacak, çevre  tozlandırılmayacaktır.
  20. Hobi  alanında parsel sahipleri ve misafirleri diğer insanları rahatsız edecek şekilde müzik yayını,taşkınlık,genel ahlaka uygun olmayan tavırlar vb. sergilemeyecektir. Aksi davranışlarda parsel kullanım hakkı iptal edilecektir.
  21. Hobi  alanında  ruhsatlıda  olsa  ateşli  silahlar, kesici, patlayıcı v.b. aletler  getirilemez.
  22. Hobi  alanında  alkol ve uyuşturucu nevi madde kullanmak, alkollü  vaziyette  bulunmak  veya  alkollü  içecekler  bulundurmak  yasaktır. Aksi takdirde parsel kullanım hakkı iptal edilecektir.
  23. Hobi içerisine evcil hayvan (Tavuk, kuş, kedi, köpek, v.b.) getirilmesi, beslenmesi ve gezdirilmesi yasaktır.
  24. Ortak  kullanım  mekanlarında  (kamelya, yol , tuvalet , oyun alanı , spor  alanı )çevrecilik  anlayışına ve örfümüze uygun  karşılıklı  sevgi  ve  saygının  hakim  olduğu  bir  davranışı  her  çevreci  göstermek  zorundadır. Sükunet ve düzeni bozan fiiller işleyenlerin parsel kullanım hakkı iptal edilecektir.
  25. Hobi bahçesi giriş-çıkış saatleri mevsimsel olarak idare tarafından belirlenip, ilan panosunda duyurulacaktır.
  26. Sezon  sonu  bitiminden  son  ürünler  alındıktan  sonra  parselde  kalan  ürün  ve  bitki  artıklarının  parsel  sahipleri  tarafından toplanılarak  kaldırılması  zorunludur. (Bu  maddeye  uymayan  parsel  sahibinin  parsel   kullanım  hakkı  iptal  edilir.)
  27. Yukarıda  maddeler  halinde  belirtilen  kurallara  ve  idarenin belirleyeceği  diğer  hususlara  uymayan  parsel  sahipleri  “YEŞİL  ÇEVRE  İHTARI “  ile  uyarılır.3(Üç) defa  ‘’Yeşil  Çevre  İhtarı ‘’  alan  kişilerin  Hobi  Bahçesi  tahsisi  iptal  edilir.
  28. Parsel sahibi parselini amacına uygun olarak sebze,meyve vb. tarımsal faaliyetlerde kullanacaktır,boş ve bakımsız bırakmayacaktır.Aksi takdirde kullanım hakkı iptal edilecektir.
  29. Hobi Bahçesi sakini kulübeye elektrik almak için  talepte bulunmayacak. Genel aydınlatma dışında kulübeye elektrik verilmeyecektir. Güneş enerjisi paneli yapılabilir.
  30. Hobi Bahçe sakini her ne sebeple olursa olsun  Belediyeden ve bahçe görevlilerinden özel işleri için hizmet talebinde bulunmayacaktır.
  31. Hobi Bahçesi sakini, kendisine tahsis edilen bahçeyle ilgili su arızası, musluk tamiri, damlama sulama sistemi vb. hususlarda belediyeden herhangi bir talepte bulunmayacaktır. Bahçe sakini kendi sorumluluk alanındaki bu gibi tamir ve bakımları kendi bütçesinden yaptıracaktır. Herhangi bir ihmali söz konusu ise vermiş olduğu zararlar bahçe sakininden tanzim edilecektir. Hobi Bahçe sahibi sulama sistemine ait yapıları(su saati, vana, çeşme, su borusu, damlama sulama malzemeleri vb) kış aylarında don olayına karşı korumaya alacaktır. Aksi takdirde vermiş olduğu zararın bedeli bahçe sakininden tazmin edilecektir.
  32. Yasak olan bitkiler kesinlikle ekilmeyecektir. (Haşhaş, hint keneviri , vb.)
  33. Hobi Bahçelerinde belediye görevlileri kurallara uymayanlara müdahalede yetkilidir.
  34. Yüz kızartıcı bir suç nedeni ile hükümlü olan veya adli mercilerce haklarında arama, yakalama, tutuklama kararı verilen bahçe sakinlerinin tahsisi Belediyece iptal edilecektir. Hobi Bahçesi’nin  sükûnetini düzenini bozan fiilleri işleyen, Belediye hizmetlerini yürütmeyi güçleştiren bahçe sakinlerinin tahsisi iptal edilecektir.
  35. Hobi Bahçesi sakininin adresinin ve telefon numarasının değişmesi halinde en geç 7 gün içinde yeni adresini ve telefon numarasını idareye  bildirecektir. Beyan edilen adrese yapılacak tebligatın 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 35. maddesi gereğince adresine yapılmış sayılacağını bahçe sakini kabul etmiştir.
  36. Sözleşmede yer almayan ve sonradan ortaya çıkan eksik ve aksaklıklarla ilgili çözüm mercii idaredir. Hak sahipleri idarenin kararlarına uymak zorundadır. Uymayanlara bahçe sakinlerinin tahsisleri hiçbir ihtara gerek kalmaksızın iptal edilir.
  37. Bahçe tahsisi iptal edilenlerin iptal tarihinden itibaren 7 gün içinde bahçedeki özel eşyalarını almaları zorunludur. Aksi takdirde ileride dahi bir hak talep edemeyeceklerdir.
  38. Şehit ve Gazi müracaatları doğrudan kuraya girmeden verilecektir.
  39. % 40 ve üzeri engelli hemşehrilerimizin  müracaatları 50 asil 50 yedek olarak belirlenecektir.

 

 

Habere Ait Görsel İçerikler