Sergi
BAŞKAN HASAN KILCA’DAN ŞEB- İ ARUS HAFTASI MESAJI

KILCA: HZ. MEVLANA YÜZYILLARDIR İNSANLIĞA IŞIK TUTAN EŞSİZ BİR DEĞERDİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “746. Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Hz. Mevlana’nın şahsiyeti ve eserleriyle insanlığa ışık tutan eşsiz bir değer olduğunun altını çizen Başkan Kılca, “Maneviyatı yüksek bir ecdadın mirasçıları olarak bizler de dün olduğu gibi bugün de köklerimizi öz kültürümüzden besleyecek, Mevlana Hazretlerinin ilim ve hikmetinden aldığımız feyzle yükseleceğiz” dedi.

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi büyük uyandıran düşünce adamı ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından on binleri Konya’da buluşturacak.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak anma törenleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Mevlana Celaleddin Rumi’yi kez daha rahmet ve minnetle yad ettiğini dile getiren Başkan Hasan Kılca, 7 buçuk asır önce ektiği muhabbet tohumlarıyla kalplerimizi yeşerten Hz. Mevlana’nın bugün de Mesnevi’si, sözleri ve tavsiyeleriyle milletimizin yanı sıra dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın yolunu aydınlattığının altını çizdi.

Hz. Mevlana’nın Horasan’dan Bağdat’a, Mekke ve Medine’den Şam’a kadar döneminin önemli ilim ve irfan merkezlerini ziyaret ettiğini, elde ettiği medeniyetimizin tüm birikimini Anadolu’ya taşıdığını aktaran Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Düşünceleriyle yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömründe insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi; hem ilmi, hem de aşk ve heyecanıyla düşünce ve gönül dünyamıza aşkınlık ufkunun sesi-soluğu olmuş, asırlarca düşünce ve aşk vadisinde rehberlik yapmış mümtaz bir kişiliktir. İşte böylesine kıymetli Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi, bu yıl “Vefa Vakti” temasıyla düzenlenecek anma törenleriyle anıyoruz.”

HZ. MEVLANA BU TOPRAKLARIN YETİŞTİRDİĞİ EŞSİZ BİR DEĞERDİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hz. Mevlana’nın bu toprakların yetiştirdiği eşsiz bir değeri olduğunu ifade ederek, vuslatının üzerinden daha nice asırlar geçse de sadece bizleri değil, bütün insanlığı aydınlatmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca, “Tüm dünyanın varlığına ve düşüncelerine muhtaç olduğu bir gönül ehli olarak Mevlana Celaleddin Rumi, bizlere asırlar öncesinden seslenerek tüm gücümüzü birlik ve beraberliğimizden aldığımızı hatırlatmakta, kültürümüzün önemli bir yapı taşı olan Mesnevi’siyle kainatın en gizemli ve şerefli varlığı insana, insan olduğu için değer vermeyi öğretmektedir. Maneviyatı yüksek bir ecdadın mirasçıları olarak bizler de dün olduğu gibi bugün de köklerimizi öz kültürümüzden besleyecek, Mevlana Hazretlerinin ilim ve hikmetinden aldığımız feyzle yükseleceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle İslam dünyasının yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve mutasavvıflardan biri olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslatının 746. yılında rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini aktardı.

 

Habere Ait Görsel İçerikler