Sergi
BAŞKAN KILCA’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN KILCA’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 30 Ağustos Zaferi’nin Kurtuluş Savaşı’nın en büyük zaferi olduğunu belirten Başkan Kılca, “Tarihimizdeki bu büyük zaferin ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum” dedi. 


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97’nci yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Hasan Kılca, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.


26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin kanıtı olduğunu belirten Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca önüne çıkan tüm engelleri birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla aşan aziz milletimizin iradesinin ortaya konulması ve milletimizin bağımsızlığa olan inancının tezahürü olması nedeniyle büyük bir anlam ifade etmektedir. Aziz milletimiz, onca imkansızlığa rağmen, milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş ve istiklaline kastedilmesine asla izin vermemiştir. 


30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıl dönümünde İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Vatan savunması konusunda göstermiş olduğu fedakârlık ve diğer gamlıktan ötürü de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Konyalı hemşerilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Habere Ait Görsel İçerikler