Sergi
KARATAY HAYVANAT BAHÇESİ KUŞ VE SÜRÜNGEN EVİNİN YENİ MİSAFİRİ “AZAMET” ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

KARATAY HAYVANAT BAHÇESİ KUŞ VE SÜRÜNGEN EVİNİN YENİ MİSAFİRİ “AZAMET” ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapımı tamamlanarak ziyarete açılan Kuş ve Sürüngen Evinin yeni misafiri 5 metre uzunluğundaki piton yılanı “Azamet” ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekimleri,  piton yılanının ihtiyaç duyduğu nem ve sıcaklığın özel iklimlendirme sistemleri ile sağlandığını belirterek; piton yılanın her yaştan ziyaretçinin ilgisini çektiğini belirtti. Hekimler, Hayvanat Bahçesine yeni kazandırılan Kuş ve Sürüngen Evi ile de bilgi vererek “Üç bölümden oluşan Kuş ve Sürüngen Evi’nin birinci bölümünde tropikal kuşlar, ikinci bölümde hayvanat bahçesi müzesi, üçüncü bölümde sürüngenler bulunuyor. Kuş ve Sürüngen Evi’nin tropikal kuşlar bölümünde Sarı Ara, Kırmızı Ara, Macaw Papağanları ve muhabbet kuşları; Hayvanat Bahçesi müzesinde tahnit yapılmış (doldurulmuş) hayvanlar, çeşitli yumurtalar; sürüngenler bölümünde Piton yılanı, Boa yılanı, Mısır yılanı, iguana gibi hayvanlar yer alıyor. ”dedi.

 

Konya’nın en büyük parkı olan Karatay Şehir Parkı’nın yanında yer alan Hayvanat Bahçesi 72 türde 500’e yakın hayvana ev sahipliği yapıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına imkan sağlayan hayvanat bahçesi, hayvan severlerin doğada buldukları yaralı hayvanların tedavi edilmesi ve rehabilite olmaları için de hizmet veriyor. Tedavileri tamamlanan hayvanlar tekrar doğaya bırakılıyor.

 

Habere Ait Görsel İçerikler