Sergi
BAŞKAN KILCA’DAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

BAŞKAN KILCA’DAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Zihinlerdeki engelleri kaldırmak için çaba göstermenin herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Başkan Kılca, Karatay Belediyesi olarak bu konuda önemli birçok proje hayata geçireceklerini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı.

Başkan Hasan Kılca, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve bu konudaki duyarlığının artırılması açısından bu günlerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünya üzerindeki her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzun da önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla da engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir hayat sürmeleri için hepimizin sorumlulukları var. Bu amaçla da devletimiz hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları adına özellikle son 16 yılda çok önemli proje, düzenlemeleri ve yasaları hayata geçirdi. Özellikle bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek hizmetleri, istihdam projeleri gibi birçok hizmetlerle engellilerimiz artık hayatın her alanında kendilerine yer buluyorlar.

Unutulmamalıdır ki, engelli olmak bir kader değildir, yaşayan her bir bireyin her an bir engelli olabileceğini hiçbir zaman hafızalarımızdan çıkarmadan, engelli olmanın utanılacak hayata küsülecek ve gizlenilmesi gerekecek bir sorun olmadığını bilmemiz gerekmektedir. Sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak; engellilerin sorunlarını paylaşmak ve engelleri onlarla birlikte aşmak; hepimizin ortak görevi olmalıdır. Karatay Belediyesi olarak bizler de önümüzdeki dönemlerde engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha rahat yaşayabilmeleri adına önemli birçok projeyi hayata geçireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Engelliler Haftası’nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına ve farkındalığın oluşmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.”

Habere Ait Görsel İçerikler