Sergi
BAŞKAN KILCA İSMİL TERMAL TESİSLERİ’Nİ İNCELEDİ

BAŞKAN KILCA İSMİL TERMAL TESİSLERİ’Nİ İNCELEDİ

 

KILCA: KARATAY TERMAL TURİZMİN ÖNEMLİ BİR MERKEZİ OLACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın yanı sıra Türkiye’nin termal turizmine önemli katkı sağlayacak İsmil Termal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Yatırımın artık son aşamaya geldiğini belirten Başkan Kılca, “Konya ve Karatayımız bu yatırımla birlikte termal turizmde önemli bir merkez haline gelecek” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediyenin öz kaynakları ile yapımı sürdürülen İsmil Termal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Hasan Kılca, artık yapımında son aşamaya gelinen tesislerdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KARATAY TERMAL TURİZMİN ÖNEMLİ BİR MERKEZİ HALİNE GELECEK

Hasan Kılca, planladıkları yatırım ve projeleri hayata geçirmek için gayret ettiklerini belirterek, “Şu anda İsmil Kaplıcaları Sosyal Tesisleri’ndeyiz. Bu projemiz tamamlandığında inşallah gerek Konya’dan gerek bölge il ve ilçelerin yanı sıra ülkemizin dört bir yanından yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayacağız. Tesislerimizde ulusal ve uluslararası konferanslar, paneller ile seminerler yapılabilecek ve inşallah Karatay, termal turizmde ülkemizin önemli bir merkezi haline gelecek” dedi.

KONFORLU BİR HİZMET SUNULACAK

 Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tesislerin 7 blok ve 1+1 ile 2+1 olmak üzere toplamda 112 villadan oluştuğunu ifade ederek tesislerin; bay, bayan ve çocuk termal havuzları, sauna, buhar odası ve Türk hamamı ile vatandaşlara konforlu bir hizmet vereceğinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, şunları söyledi: “Tesislerimizde konferanslara, seminerlere, düğün-nikâh ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek 500 ve 100’er kişilik olmak üzere iki çok amaçlı toplantı salonumuz, kapalı çocuk oyun alanımız, 200 kişilik restoranımız, büfe-kafeteryamız, camimiz var. Vatandaşlarımız günlük konaklama yapmadan da bütün imkânlardan faydalanılabilecek. Engelli kardeşlerimizi de unutmadık ve onlar için de özel apart odalarımız var. 17 bin 360 metrekarelik alanda yapımını sürdürdüğümüz tesislerimizin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95 civarında.”

Başkan Kılca, İsmil Termal Tesislerinin sularının içeriği ile de çok önemli olduğuna vurgu yaparak suyun kalsiyum, sodyum, bikarbonat, sülfat, klorür, özel olarak bromür ve florür mineralleri bakımından zengin olduğunu, bu özelliğiyle eklem hastalıkları, eklem kireçlenmesi, yumuşak doku romatizmaları, bel ve boyun ağrıları, kas iskelet sistemi ağrıları ve ameliyat sonrası travmaları için şifa kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

Habere Ait Görsel İçerikler