Sergi
KARATAY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET HANÇERLİ’NİN YAŞLILAR HAFTASI MESAJI

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET HANÇERLİ’NİN YAŞLILAR HAFTASI MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli '18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası' dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Başkan Hançerli, bu memlekete emeği geçmiş büyüklerimizi sadece 1 hafta değil her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Başkan Hançerli, hayatlarını vatana ve devlete hayırlı evlatlar yetiştirmek için geçirmiş büyüklerimizi sadece önemli günlerde değil; her zaman hatırlamanın önemine dikkat çekti. Huzurevlerinin değil; huzurlu evlerin temelinin aile büyüklerinin yanında olduğunu vurguladı.

 Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaşlılara yönelik pek çok projeye imza attıklarını belirtti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin, hem Alzheimer hastaları hem de hasta yakınları için umut kaynağı olduğunu belirtti. Başkan Mehmet Hançerli, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde düzenlenen eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hasta yakınlarının Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirildiğini vurguladı. Başkan Hançerli, Gündüz Yaşam Merkezinde, Alzheimer hastalarının rehabilitasyonlarının gerçekleştirildiğini ve hasta yakınlarına da eğitimlerle destek olunduğunu söyledi. Alzheimer hastaları evlerinden Karatay Belediyesi’nin tahsis ettiği servisle alındığını dile getiren Başkan Hançerli, “Hastaları evlerinden alarak Gündüz Yaşam Merkezi’ne götüren servis, rehabilitasyon sonrası tekrar evlerine bırakıyor. Bu sayede hem hastalar hem de hasta yakınları için ulaşım sorun olmaktan çıkıyor.” dedi. Başkan Hançerli Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hasta yakınlarının da Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirildiğini vurguladı.

Başkan Mehmet Hançerli; Karatay’a 22 Emekli Konağı kazandırdıklarını vurgulayarak, emekli büyüklerimize hizmet etmeninin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Hançerli; Emekli Konaklarının memlekete hizmet edip emeği geçenlerin konağı olduğunu dile getirerek; “Konaklarımızda emeklilerimiz sosyalleşme imkanı buluyor. Saat başı yapılan ücretsiz çay servislerimiz eşliğinde sohbet etme imkanı bulan emeklilerimiz düzenlediğimiz şehir içi ve şehir dışı gezilerimizle yeni yerler görme imkanı sağlıyor. Konaklarımızda düzenli olarak emeklilerimizin sağlık kontrolleri gerçekleştiriliyor” dedi.

Başkan Hançerli, tüm büyüklerin Yaşlılar Haftasını kutlayarak; saygılarını sundu. 

Habere Ait Görsel İçerikler