Sergi
KARATAY AKİP 'ÖĞRETMEN AKADEMİSİ ATÖLYESİ' İLE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

KARATAY AKİP 'ÖĞRETMEN AKADEMİSİ ATÖLYESİ' İLE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

"Karatay'dan Tüm Dünyaya Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" sloganıyla yola çıkan Karatay AKİP Öğretmen Akademisi'nin açılış töreni Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi

2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında Karatay AKİP Öğretmen Akademisi'nin açılış programına Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.  Programın açılış konuşmasını yapan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, eğitim camiası olarak çok büyük sorumlulukları olduğunu belirterek, "Bizlere emanet edilen çocukları, eğitimciler olarak nasıl şekillendirirsek, elimizde de öyle bir gelecek olacağının farkındayız. Eğer günümüzde etrafımızdaki insanlar ile ilgili serzenişlerde bulunuyorsak, ya da övünçle ve kıvançla gurur duyuyorsak, bu eğitim camiasının birer eseridir" dedi.

Öğretmen Akademisi projesi el birliğiyle yükselecek

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, "Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla başlatılan Öğretmen Akademisi Atölyesi projesiyle 2023 Eğitim Vizyonunu gerçekleştirirken bu sorumluluk tüm paydaşların omuzlarındadır. Bu vizyon doğrultusunda hepimiz el ele verip, güç birliği kurarak projemizin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Şehirlerin imarı önemli ama şehirlerin imarını gerçekleştirilecek neslin ihyası daha da önemli bu manada yükümlülüğümüz çok fazla" diyerek eğitimin her zaman yanında olan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti. 

"Öğretmenlik bir öğrenme serüvenidir"

Öğretmen Akademisi Atölyesi programının Konya ve Karatay için hayırlara vesile olmasını dileyen  Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz  öğretmenliğin sadece çocuklara bir şeyler öğretmekten ibaret olmadığını, öncelikle öğretmenin kendi olgunlaşma serüveni olduğunu söyledi. Mustafa Yavuz, öğretmenlik mesleğinde kendini geliştirmenin öneminin altını çizerek;  'Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye' sloganıyla yola çıkılan Öğretmen Akademisi Atölyesi Projesinin öğretmenlik mesleğinin amacını destekler nitelikte olduğunu söyledi. Yavuz; Karatay'da eğitim kalitesinde çıtanın yükselmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

2023 Eğitim vizyonuyla Karatay başarıya adını yazdırdı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; "Öğretmen Akademisi Atölyesi projesi sayesinde öğretmenlerin hem kendi kişisel gelişimlerine hem de kariyerlerinde önemli gelişmeler kaydedeceğini ifade ederek eğitimde kalite yükselince iyi öğrenciler yetişecek, iyi öğrencilerimiz de ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaklar" dedi. Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin akademik başarısını arttırmak ve Karatay’da eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi’nin Karatay’ın eğitim ve öğretim hayatına yeni bir heyecan getirdiğini belirten Başkan Hançerli; 2023 Eğitim vizyonu ışığında Karatay'da arka arkaya başarılı işlere imza atıldığını söyledi.

Karatay'a 26 okul kazandırıldı

Başkan Mehmet Hançerli; eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekerek, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha modern ve nezih koşullarda eğitim görmeleri için çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Hançerli; Karatay Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana ilçeye 26 okul 5 kapalı spor salonu, 27 suni çim saha kazandırdıklarını belirterek; Karatay'a kazandırılan okullar ile beraber 68 olan sınıf mevcutlarının 30'lara düştüğünü söyledi.

6 okula 32 Milyon 240 bin TL'lik dev bütçe

Yapımı devam eden 2 Anaokulu ve BİLSEM'in (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) inşaat çalışmalarını yerinde incelediklerini aktaran Başkan Mehmet Hançerli; 2004 yılından bu yana ilçeye kazandırdıkları 20 okula 6 yeni okul daha eklediklerini ve bu okulların 32.240.332,66'TL'lik dev bütçeyle yapıldığının altını çizdi. Başkan Hançerli programda emeği geçen herkese teşekkür ederek; bu tür programların artarak devam etmesini temenni etti.

Kaymakam Selim Parlar'dan Başkan Hançerli'ye teşekkür

Öğretmenlik mesleğinde kendini geliştirmenin önemine değinen Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ise; "geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için devletimiz eğitime önemli bütçe ayırıyor. İlçemizde de eğitimin ayrı bir destekçisi olan Belediye Başkanımıza özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Göreve geldiği ilk günden itibaren eğitim gönüllüsü olarak bütün projelerde en ön sıralarda yer alarak Karatay'daki eğitim kalitesine ışık tuttu" dedi. Kaymakam Abdullah Selim Parlar; "Karatay'dan Tüm Dünyaya Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" sloganıyla yola çıkan Karatay AKİP Öğretmen Akademisi projesinin ismi gibi iddialı bir şekilde devamlılıkla gitmesini temenni ederek sözlerine son verdi.

"Karatay'dan Tüm Dünyaya Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" sloganıyla yola çıkan Karatay AKİP Öğretmen Akademisi Atölye programı Drama, Kodlama, Değerler Eğitimi, STEM, Diksiyon ve İletişim, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyeleriyle AKİP projesi kapsamında  gün boyu süren eğitimler ile devam etti.

Habere Ait Görsel İçerikler