Sergi
KARATAY'A 32 MİLYON 240 BİN TL'LİK 6 YENİ OKUL KAZANDIRILIYOR

KARATAY'A 32 MİLYON 240 BİN TL'LİK 6 YENİ OKUL KAZANDIRILIYOR

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  yapımı devam eden Anaokulları ve BİLSEM'in (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) inşaat çalışmalarını yerinde inceledi

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ile birlikte Doğuş, Hamzaoğlu Mahallelerinde yapımı devam eden Anaokullarının ve Akabe Mahallesinde yükselen BİLSEM'in inşaatlarına giderek incelemelerde bulundu. Karatay Belediyesi'nin 2004 yılından bu yana ilçeye kazandırdığı 26 okul 5 kapalı spor salonu, 27 suni çim saha ile Karatay’da eğitime olan desteğini arttırdığını kaydeden Başkan Hançerli; eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekerek, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha modern ve nezih koşullarda eğitim görmeleri için çalıştıklarını dile getirdi.

Anaokullarının inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere

Başkan Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları Erenler, Fetihkent ve Gaziosmanpaşa anaokullarında minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi.

Karatay'da eğitimde kalite BİLSEM ile yükselecek

Sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla BİLSEM'in inşaat çalışmalarının da hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Hançerli;  Akabe Mahallesi’nde Cemil Çiçek Caddesi ile Saçlı Kasap Caddelerinin kesiştiği noktada yapımı hızla devam eden BİLSEM'de; 3.966 m²’lik alanda Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim, Fen Bilimleri laboratuvarları ve atölyesi, Güzel Sanatlar, Müzik, Robotik Atölyesi, gözlemevi, 2 yabancı dil dersliği, matematik, coğrafya, tarih, felsefe, edebiyat derslikleri, kütüphane, kafeterya ve idari bölümler yer alacağını söyledi.

Yeni okullara 32 milyon 240 bin TL'lik dev bütçe

Başkan Hançerli, 2004 yılından bu yana ilçeye kazandırdıkları 23 okula 1 anaokulu 1 ilkokul ve 1 ortaokul daha ekleyeceklerinin müjdesini verdi. Hacıveyiszade Mahallesi’ne 8 derslikli bir anaokulu daha kazandıracaklarını belirten Başkan Mehmet Hançerli; anaokulunun çok amaçlı salonu, yemekhanesi ve derslikleri ile öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilkokul ve Hamzaoğlu Mahallesi’ne 24 derslikli ortaokul daha yapacaklarını söyledi. Başkan Hançerli, okulların çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, kütüphane, fen laboratuvarı, müzik dersliği gibi pek çok imkana sahip olacağını dile getirdi. Başkan Hançerli Karatay'a kazandırılan 6 yeni okulun 32.240.332,66'TL'lik dev bütçeyle yapıldığının altını çizdi.

"Öğrencilerimiz bu ülkeyi omuzlayacaklar"

Başkan Hançerli; "Geleceğin mutlu, kalkınmış ve huzurlu büyük Türkiye'si çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi şekilde eğitilmesine bağlıdır. Bu nedenle gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimine ve gelişmesine imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar aydınlık olacaktır. Gelecekte bu ülkeyi ve bu şehri omuzlayacaklar." dedi.

Büyükmanav'dan Başkan Hançerli'ye teşekkür

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ise; okul öncesi eğitimin çocuklarda zihinsel gelişimde ve kabiliyetlerin gelişiminde çok büyük bir rol oynadığını dile getirerek; eğitime kazandırdığı modern tesisler ve eğitim çalışmaları için Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti. Büyükmanav; Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin akademik başarısını arttırmak ve Karatay’da eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi’nin de Karatay’ın eğitim ve öğretim hayatına yeni bir soluk getirdiğini belirterek; Projeye verdiği büyük destek nedeniyle Başkan Hançerli’ye ayrıca teşekkür etti.

Habere Ait Görsel İçerikler