Sergi
KARATAY BELEDİYESİ CELALEDDİN KARATAY GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

KARATAY BELEDİYESİ CELALEDDİN KARATAY GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Akabe Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde yer alan Karatay Belediyesi Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi'ne gençler yoğun ilgi gösteriyor

Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi; bilgisayar laboratuvarı, müzik atölyesi, kafeteryası, bilardo salonu, kütüphanesi, internet-bilişim köşesi, fitness-aerobik salonu, etüt salonu gibi imkanları ücretsiz olarak 14-28 yaş aralığındaki gençlerin hizmetine sunuyor. Gençlik Merkezinde, İngilizce, Osmanlıca, Almanca, Fransızca, Arapça, Resim, Autocad, İşaret Dili, Hızlı Okuma, Bilgisayar, Diksiyon, Ney, Gitar, Bağlama, Bay-Bayan Fitness eğitimi veriliyor. Öğrencilerin taleplerine göre farklı branşlarda da eğitim verilebiliyor.

Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek ile bilgi, beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli kurslar verdiklerini söyledi. Gençlik Merkezi tarafından verilen kursların tamamen ücretsiz olduğunu dile getiren Başkan Hançerli; "Sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla kursların tamamını ücretsiz veriyoruz. Bizim amacımız gençlerimizin bilgi, becerilerini geliştirmek ve onlara yardımcı olmak" dedi.

Başkan Mehmet Hançerli, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli yarışmalar, konferans ve seminerler, geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve daha pek çok etkinlik gerçekleştirildiğini vurguladı.

Başkan Hançerli, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde Karatay Belediyesi ve Karatay Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 200 öğrenciye üniversiteye giriş kursu düzenlendiğini belirtti. Başkan Hançerli öğrencilere soru bankası ve konu anlatımlı kitap dağıtımı da gerçekleştirildiğini vurguladı. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin de üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik deneme sınavları organize ettiğini söyledi.

  Gençler Oyun Turnuvalarında buluşuyor

  Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından çeşitli oyun turnuvalarının düzenlendiğini belirten Başkan Mehmet Hançerli; Gençlerin stres atarak derslerine daha iyi konsantre olabilmeleri ve aralarındaki dostluğun daha da pekişmesi için düzenlenen turnuvalara yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli gençlerin sosyal aktivitelere olan ihtiyacını göz önünde bulundurarak, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezinde playstation, langırt, bilardo gibi imkanlar sağladıklarını ifade etti.

   Karatay uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturuyor

   Başkan Mehmet Hançerli; gençleri başta uyuşturucu olmak üzere alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve konu ile ilgili farkındalık oluşturmak için de sosyal aktivite çalışmaları gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde belirli aralıklarla gençlerle bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Hançerli, gençlerin iyi yetişmesi, ülkesine ve milletine hayırlı bireyler olmaları için Karatay Belediyesi olarak çalışmaların hızla süreceği dile getirdi. Başkan Hançerli geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en nezih ortamlarda en güzel şartlarda eğitim görmeleri için çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Habere Ait Görsel İçerikler