Sergi
CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KARATAY BELEDİYESİNİN YATIRIMLARININ TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KARATAY BELEDİYESİNİN YATIRIMLARININ TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 3000 kişilik Kır Düğün Salonu, Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Karaaslan Piknik Bahçesi, Erler Kapalı Pazar Market, Katı Atık Transfer Merkezi ve Karatay Belediyesi Tatlıcak Tesisleri Hangarı; Şeb-i Arus törenleri nedeniyle Konya’ya gelerek toplu açılış töreni gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, gerçekleştirilen hizmetlerin merkezi hükümet ile belediyelerin uyum içerisinde ve hizmet aşkıyla çalışmalarının sonucu olduğunu belirterek,

 Resmi açılış törenleri gerçekleştirilen yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Hançerli: 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi büyük bir ihtiyaca cevap verdi

Karatay Belediyesi Hizmet Binası ile Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği arasında yer alan Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çok büyük bir sağlık ihtiyacına cevap verecek şekilde inşa edilerek Konya İl Sağlık  Müdürlüğü’ne devredilmiştir.

Yediler, İşgalaman, Karakulak, Karaaslan, Burhandede, Çataltömek, Karkent, Karbel, Çatalhüyük, Saraçoğlu, Selim Sultan, Büyüksinan, Zenburi, Kalenderhane, Karşehir, Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği, İstiklal ASM, Ulubatlı Hasan 2 nolu ASM, Kalenderhane ASM, Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olmak üzere 21 sağlık merkezini Sağlık Müdürlüğü'ne ve Karatay’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Konya’da yeni trend kır düğünleri

Konya’nın en büyüğü olan Karatay Belediyesi Kır Düğün Salonu 1 adet 1000 kişilik kapalı düğün salonu, 2 adet 1000’er kişilik kır düğün salonuyla toplam 3000 kişi kapasiteli olup; aynı anda üç düğünün gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Bodrum katta yer alan 230 araçlık otopark ve 88 araçlık açık otopark ile düğüne gelen misafirlerin park sorunu yaşamamaları sağlanmıştır.

Karatay Belediyesi’nden Piknik Konseptine Yeni Bir Anlayış

Karaaslan Hobi Bahçelerinin yanı başında 100'er metrekarelik 454 adet piknik bahçesinin yer aldığı yeni konseptte; mangal yeri, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri, ortak alanlarda ise fitness ve çocuk oyun alanı mescit gibi sosyal donatı alanları ile ailenizle birlikte güzel bir gün geçirmeniz için her şey düşünüldü. Konya’da bir ilk olan piknik bahçesinde vatandaşlar aileleriyle birlikte güzel bir gün geçirmekteler.

Karatay’daki tüm Pazar yerlerinin üzeri kapatıldı

Karatay’daki tüm pazar yerlerinin üzerilerinin kapatılarak hem estetik bir görünüme kavuşturuldu, hem de vatandaşın daha rahat alışveriş yapmasına imkân sağlandı. Erler Mahallemize kazandırdığımız kapalı pazar market, Karatayımıza kazandırdığımız 16. Kapalı Pazar Marketimizdir. Hemşehrilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmeden alış verişini yapabilmesi için büyük öneme olan Kapalı Pazar Marketlerimizin mevsim şartlarına göre yanları açılır kapanır şekilde dizayn edilerek nişan ve düğün gibi organizasyonların yapılması için de uygun alanlar sağlamaktadır.

Ortakonak Cami restore edildi

Karatay Belediyesi olarak restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkararak Ortakonak Camii restorasyon çalışmalarını tamamladık. Ortakonak Camii'nde restorasyon çalışmalarının bitmesinin ardından çevre düzenleme çalışmaları da titizlikle gerçekleştirildi. Dokusuna uygun olarak  yaptırılan restore uygulamalarının ve bakım çalışmalarının ardından ibadete hazır hale getirdik.

Katı Atık Transfer Merkezi ile hem trafik yoğunluğunu azalıyor hem de ciddi oranda tasarruf sağlanıyor

Katı Atık Transfer Merkezimiz aynı anda 6 adet çöp aracının çöp boşaltım işlemi yapabileceği kapasiteye sahip. Karaman yolunda yapılan yeni çöp depolama sahasına çöp dökmeye giden kamyonların hem yakıt, hem de trafikte oluşturdukları yoğunluk bakımından olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için; yeni çöp depolama sahasına gidecek çöplerin, çöp kamyonları ile aktarma istasyonuna getirilmelerinin ardından, Devlet Malzeme Ofisi’nden alınan 3 adet özel tasarım tır ile Karaman Yolundaki yeni çöp toplama tesisine taşınıyor. Böylece hem trafikte daha az araç yoğunluğu oluştuğuna hem de yakıttan çok büyük tasarruf sağlanıyor.

Tatlıcak Tesisleri Hangarı ile milli servetler doğa şartlarına karşı korunuyor

Belediyemizin hizmetin sürekliliği ve kalitesini arttırmak amacıyla sürekli genişleyen iş makinesi filomuzun kullanım dışı zamanlarda ,Asfalt sezonu dışında asfalt finişeri, yaz aylarında tuzlama solisyon ve kar küreme araçları gibi, hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için Belediyemiz Tatlıcak Tesislerinde 12 araçlık kapalı bir hangar inşa edilmiştir.

Başkan Hançerli, yapılan hizmetlerle Karatay’ın her geçen gün daha da modern bir görünüme kavuştuğunu sözlerine ekleyerek açılışları yapılan hizmetlerin Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını diledi.

Habere Ait Görsel İçerikler