Sergi
KARATAY ZABITASI KAPALI PAZAR MARKETLERİ DENETLEDİ

KARATAY ZABITASI KAPALI PAZAR MARKETLERİ DENETLEDİ

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Kapalı Pazar Marketlerdeki ölçü ve tartı aletlerini denetledi.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, esnafın ölçü ve tartı aletleri konusunda 2 yılda bir beyanda bulunmalarının zorunlu olduğunu belirtilerek, kontrollere periyodik olarak devam edildiğini ifade etti.

Karatay’da bulunan kapalı Pazar marketlerde 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu, 4077 sayılı Tüketicinin korunmasına dair kanun kapsamında tartı aletleri ile ilgili gerekli denetimlerin yapıldığını vurgulayan Zabıta ekipleri, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını dile getirdi. Zabıta ekipleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçü ve Aletleri Muayene Yönetmeliği'ne göre; ölçü aletlerinin periyodik olarak muayenelerinin yapılması gerektiğini ifade ederken; kullanım özelliğini kaybetmiş, damgaları koparılmış, hileli kilo ve tartı aletlerinin kullanımına hiçbir suretle izin verilmeyeceğini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’da vatandaşların huzur içinde alışveriş yapmaları için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Başkan Hançerli, Kapalı Pazar Marketlerin kanunlar çerçevesinde sürekli denetlendiğini söyledi.

Başkan Hançerli, Karatay’daki tüm pazar yerlerinin üzerlerinin kapatılarak hem estetik bir görünüme kavuştuğunu hem de vatandaşın daha rahat alışveriş yapmasına imkan sağlandığını söyledi. Karatay’da pazar yerlerini cadde ve sokaklarda kurulmaktan kurtardıklarını belirten Başkan Hançerli, pazar marketleri çevresinin betonarme duvar ve üzerine şeffaf kaplama ile tamamen kapatıldığını söyledi. Çatı kaplamasının çelik konstrüksiyon ve opak kaplama ile yapıldığını belirten Başkan Hançerli; kapalı pazar marketlerin içerisinde mescit, bay-bayan-engelli WC, çay ocağı, elektrik odası, ve güvenlik odası yer aldığını söyledi.

Başkan Hançerli göreve geldikleri günden bu yana ilçe merkezine Sedirler, Karkent, Çimenlik, Kumköprü, Uluırmak, Karşehir, Çatalhöyük, İstiklal, Selim Sultan, Keçeciler, Başak ve Erler kapalı pazar marketlerini kazandırdıklarını belirtti. Karatay’daki tüm pazar marketlerin üstünün kapatıldığını dile getiren Başkan Hançerli; vatandaşların hava şartlarından etkilenmeden rahatça alış veriş yapabilmeleri için çalıştıklarını vurguladı.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Karatay’a bağlan İsmil, Ovakavağı, Hayıroğlu ve Yarma mahallelerine de kapalı pazar marketler yaptıklarını ifade eden Başkan Hançerli, ilçe merkezindeki olanakları merkeze uzak mahallelere ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi. Başkan Hançerli, merkeze uzak mahallelerde de Zabıta denetimlerinin düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Habere Ait Görsel İçerikler