Sergi
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ KARATAY BELEDİYESİ’NİN REVİZYON İMAR PLANLARI KAPSAMINDA YAPILAN 18.MADDE İMAR UYGULAMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ KARATAY BELEDİYESİ’NİN REVİZYON İMAR PLANLARI KAPSAMINDA YAPILAN 18.MADDE İMAR UYGULAMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

40 Milyon m²’de İmar Uygulaması Tamam

Ödüllü kentsel dönüşüm projeleri ile marka olan Karatay Belediyesi’nin  revizyon imar planları kapsamında gerçekleştirilen 18.madde imar uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.

Karatay İlçesinde, farklı mahallelerde konut ihtiyacını karşılamak, eskimiş tehlike arz eden yapılardan kurtularak düzenli kentleşmeyi sağlamak, kentsel gelişmeyi  hızlandırmak ve bu bölgelerde ki hemşerilerimizin  uygun ve kaliteli konut sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Toplu Konut Projeleri düzenlendi.

"Karatay’a 14 yılda 13.644 daire kazandırarak özel sektör için bir ışık yaktık"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli göreve geldiği 2004 yılından itibaren gerçekleştirdikleri toplu konut hamleleri ile ilçeye 13.644 daire kazandırdıklarını belirtti.  Karatay Belediyesi öncülüğünde 1993-2004 yılları arasında gerçekleştirilmiş 6.356 daire olduğunu vurgulayan Başkan Hançerli “Karatay Belediyesi olarak ilçeye kazandırdığımız toplam 20.000 dairenin 13.644 adeti 2004-2017 yılları arasında gerçekleşti. Hemşerilerimizin, Konya'nın merkezinde yer almasına rağmen bir çöküntü alanı görünümünde olan evlerden kurtulup; modern mimari ile inşa edilmiş evlerde ikamet etmeleri en büyük hedefimizdir” dedi. Başkan Hançerli Belediye olarak görevlerinin kooperatifi kurmaya öncülük etmekle bitmediğini belirterek; yeşil alan çalışmaları, yol düzenlemeleri ile çalışmaların sürekli devam edeceğini söyledi. "Bütün hemşerilerimize toplu konut hamlelerimizde gösterdiği yoğun ilgi ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum," diyen Başkan Hançerli, kentsel dönüşümün Konya'nın vitrini olan Karatay'ı yapılaşma alanında daha da büyük bir marka ilçe yapmak için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, gerçekleştirilen toplu konut çalışmaları ile Karatay’ın daha modern bir yapıya kavuşması ve bölgenin daha hızlı gelişmesini sağlama noktasında özel sektör için de bir ışık yaktıklarını söyledi.

İlçe genelinde Toplam 19.700.000 m² alanda revizyon imar planı hazırlandı

Başkan Hançerli, “Belediyemiz imar planlarında konut alanlarının sosyal donatılarla bütünleşmesini sağlamak ve kentleşmeyi hızlandırmak için 2011 yılında Ulubatlıhasan ve Fetih mahallelerinde Ali Ulvi Kurucu Caddesi civarında revizyon imar planları hazırlamış ve yine 2013 yılında I. etapta İlçemiz; Ulubatlı Hasan,  Keykubat,  Kayacık Araplar,  Keçeciler, Yediler, Hacıhasan,  Hacısadık, Köprübaşı, Hacıveyiszade, Çelebi, Yenimahalle, Hacıyusufmescit,  Hasandedemescit,  Emirgazi, Çimenlik,        Doğuş,   Hamzaoğlu,   Kerimdede,    Mengene   ve    Akabe    mahallelerimizde olmak üzere  toplam 21 adet mahallede Revizyon  İmar   Planı hazırlamış   ve   imar  planındaki  yeşil alan ve sosyal teknik  alt yapı gibi ortak yaşam alanlarını artırarak imar planlarını yeniden düzenlenmiştir.

Aynı doğrultuda Karatay İlçesinde 2015 yılında II. Etapta; Selimsultan, Elmacı, Hacıibali, Hocalarköprüsü, Mengene, Orhangazi, Büyükkumköprü, Küçükkumköprü, Karakulak, Akabe ve Gaziosmanpaşa  mahallelerinde toplam 11 adet mahallede Revizyon  İmar   Planı hazırlamış   ve   imar  planındaki  yeşil alan ve sosyal teknik  alt yapı gibi ortak yaşam alanlarını artırarak imar planlarını yeniden düzenlenmiştir.”dedi

Revizyon imar planlarının hayata geçirilmesi amacıyla 3194 sayılı İmar Kanununun 18. madde imar uygulamaları başlatıldığını ve bu kapsamda 1. Etap Revizyon İmar Planı yapılan 20 ayrı düzenleme sahasında tescillerin %100 oranında tamamlanarak mülk sahiplerine tapuların dağıtıldığını belirten Başkan Hançerli; 2. Etap Revizyon İmar Planı kapsamında 10 ayrı düzenleme sahasında Karatay Belediyesince 3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesine istinaden yapılan imar uygulamalarına başlandığını ve çalışmaların titizlikle devam etmekte olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, “2. Etap Revizyon İmar Planı kapsamında Akabe, Gaziosmanpaşa, Çataltömek, Selim Sultan, Elmacı ve Karakulak Mahallelerinde askı işlemi tamamlanan K655, K656, K657, K658, K663 ve K666 nolu düzenleme sahaları Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiştir. Son olarak Orhangazi Mahallesi sınırları içerisinde, Karaman Caddesi, Fetih Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi ve Damat Mustafa Paşa Caddesi arasında kalan ve K662 nolu düzenleme sahası olarak adlandırılan  581.657 m²’lik  alanda ve Karakulak Mahallesinde Balçelebi Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi,  Sarı Cami Sokak ve Özgümüş Sokak arasında kalan ve K659 nolu düzenleme sahası olarak adlandırılan 243.822 m2’lik alanda yapılan 18 madde İmar Uygulaması tamamlanarak tapular mülk sahiplerine dağıtılmaya başlanmıştır.”dedi.

Başkan Hançerli “Karakulak ve Kumköprü Mahallesinde Balçelebi Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi,  Küçük Kumköprü Caddesi, Akcami Sokak, Sarı Cami Sokak, Hacı Hatıp Sokak ve Mancılık Sokak arasında kalan 723.652 m² lik alanda Kadastro kontrolleri tamamlanan K660 nolu düzenleme sahası ile Selim Sultan ve Hacıibali Mahallelerinde 1.020.460 m² lik alanda Kadastro kontrolleri tamamlanan K664 nolu düzenleme sahasında Karatay Tapu Müdürlüğündeki tescil işlemleri ise yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Sonuç olarak 2. Etap Revizyon İmar Planı kapsamında 10 ayrı düzenleme sahasında Belediyemizce 3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesine istinaden yapılan imar uygulamalarından 8 tanesi Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiş olup, son 2 tane imar uygulaması da tescil aşamasındadır.

Bununla birlikte Karatay Belediyesi olarak 2004-2018 yılları arasında toplamda 318 adet düzenleme sahasında 40.803.000 m² lik alanda 3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesine istinaden yapılan imar uygulamaları Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilerek hak sahiplerine yeni imar tapuları dağıtılmıştır.

Ayrıca bir taraftan da 30 adet düzenleme sahasında yaklaşık 7.300.000 m² lik alanda Belediyemiz tarafından 3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesine istinaden yapılan imar uygulamaları çalışmaları ise yoğun bir şekilde devam etmektedir.”dedi.

2018 yılının 10 ayında, 2003 yılının 5 katına yakın inşaat ruhsatı verildi

Başkan Hançerli; 2018 yılının 10 ayında, 2003 Yılının toplamının 5 katına yakın yapı ruhsatı verildiğini dile getirdi. Başkan Hançerli “2003 yılında verilen yapı ruhsatı 244.528 m2 iken bu rakam 2018 yılının on ayında 1.176.318 m²’ye ulaştığını belirtti.

 2004-2018 yılları arası 18.681.872 m² alana inşaat ruhsatı verildi

Başkan Hançerli “Ulaşılan inşaat ruhsatı alanı İmar Revizyon çalışmalarının bir ürünüdür. İlçemiz genelinde yapılaşma hızla devam ediyor. Hedefimiz Karatay’ı statik bakımdan daha da güçlü ve estetik binalarla donatmak. Müteahhit firmalar teveccüh gösteriyorlar. Hemşerilerimiz Karatay’da oturmayı tercih ediyorlar. Bizlerin de belediye olarak görevimiz yenilenen Karatay’ın sosyal ihtiyaçlarına cevap vermektir. Karatay’ımızda daha estetik, daha sağlam, daha güvenilir, daha konforlu binalar hızla yükseliyor. Teveccühlerinden dolayı Karatay’da taş üstüne taş koyan herkese çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler