Sergi
KARATAY'DA EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

KARATAY'DA EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav kısa adı AKİP olan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi protokol imza töreninde bir araya geldi.

        Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında imzalanan 11 ve 12. sınıflara yönelik AKİP projesi desteği ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler; 2018 YKS’de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk 100 Binde 10 öğrenci ile dereceye girdi. Bu imzalanan protokol ile de Ortaokul öğrencileri Liselere Giriş Sınavına hazırlanacaklar.

        Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, AKİP projesinin Lise düzeyinde başarı ile uygulandığını belirterek; imzalanan protokol ile ortaokul seviyesinde de aynı başarının yakalanacağına inancının tam olduğunu vurguladı. Kaymakam Parlar, projeye verdiği büyük destek nedeniyle Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür ederek; projenin fiziki alt yapısının yanı sıra öğretmenlerin de fedakarca çalışmaları ile büyüyüp gelişeceğine inancının tam olduğunu belirtti.

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Liselere Giriş Sınavına hazırlanan maddi imkanı kısıtlı ve başarılı öğrencilere soru bankaları ve eğitim fasikülleri sağlayacak AKİP projesinin Karatay’daki yüksek eğitim kapasitesini daha da yukarılara taşıyacağını belirtti. Başkan Hançerli, göreve geldikleri 2004 yılından bu güne Karatay’a 24 okul 5 kapalı spor salonu, 27 suni çim saha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Hançerli, yapılan binaların içerisinde verilen eğitimi daha da pekiştirmek için kurumlar arası işbirliği ile çalışıldığını söyledi. AKİP projesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Hançerli, projede görev alacak öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

        Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav Liselere Giriş Sınavına hazırlık aşamasında öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak amacıyla AKİP projesinin çok önemli olduğunu söyledi. Büyükmanav, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar’a ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye AKİP projesine verdikleri destek için teşekkür etti.

        Protokol, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi protokolünü imzalaması ile devam etti.

Habere Ait Görsel İçerikler