Sergi
KARATAY’DA BİLİM VE SANAT EĞİTİM MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KARATAY’DA BİLİM VE SANAT EĞİTİM MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karatay Belediyesinin eğitim yatırımları hız kesmeden sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda 2 adet anaokulunun temel atma törenini gerçekleştiren Karatay Belediyesi; sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Karatay'a BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) kazandırıyor. Karatay Belediyesi, BİLSEM temel atma törenini Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi ile Saçlı Kasap Caddelerinin kesiştiği noktada gerçekleştirdi.

Törene, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mahmut Sami Şahin, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan vekili Faruk Ulular, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kurtuluş Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinin folklor gösterisi ile başladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli törende gerçekleştirdiği konuşmasında Karatay’da göreve geldiği 2004 yılı ve günümüz arasındaki büyük değişime dikkat çekti. Yolların, tramvayın, Adliye binasının, Adalet Parkının ve bölgeye kazandırılacak olan KTO Karatay Üniversitesi’nin ve yeni kazandırılacak Tıp Fakültesi Hastanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık binasının bulunduğu alanda 2004 yılında sadece Mevlana Koruluğunun olduğunu belirterek; bugün bölgenin çok büyük bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. 

Karatay’da, Hükümet ve yerel yönetimin aynı doğrultuda çalışmasının sonucunda büyük gelişim ve değişimin yaşandığına dikkat çeken Başkan Hançerli, Adliye Binasının kazandırılmasında büyük emekleri olan Adalet Eski Bakanı Cemil Çiçek’e teşekkür ederek; müteşekkirliğinin bir ifadesi olarak; Cemil Çiçek adının BİLSEM’in de inşa edildiği ve Adliye Binasına uzanan caddeye verildiğini söyledi.

Adliye Binasının arkasında Şehir Hastanesi’nin de hızla yükseldiğini belirten Başkan Hançerli, Karatay’ın marka değerinin sürekli yükseldiğini belirtti. Başkan Hançerli, birkaç yıl içerisinde Karatay’da çöküntü alan ve çöküntü ev kalmayacağını belirterek; bu alanlara daha stabil, daha statik ve daha estetik binaların yapılacağını söyledi.

İmar Revizyon Planları ile 3900 m²’lik bir inşaat alanının eğitime ayrıldığı yerde bugün BİLSEM’in inşa edildiğini vurgulayan Başkan Hançerli, Karatay’daki mevcut eğitim seviyesini daha da yukarılara taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Hançerli, 7 Milyon TL’lik bir yatırım olan BİLSEM’in toplamda 26 dersliğe sahip olacağını belirterek 2019 yılının Mart ayının ortasında tamamlanmasının planlandığını ve daha da erken tamamlanması  için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Hançerli BİLSEM’in kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, BİLSEM’de üstün ve baskın yeteneklere sahip öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerinin tamamlamalarının ardından konusunda uzman öğretmenlerce destekleyici eğitim alacaklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, eğitime yaptığı yatırımlar ve verdiği büyük destekler için Başkan Hançerli’ye teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediyesi’nin sağlıktan eğitime pek çok alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla Karatay’a pek çok eser kazandırdığını dile getirdi. Kaymakam Parlar, kazandırılan eserler için Başkan Hançerli’ye teşekkür ederek; BİLSEM’in hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, Karatay’ın AK Parti belediyeciliğinin en modern örneği olduğunu vurgulayarak; gerek sosyal projeler, gerekse alt yapı yatırımları ile nerede hangi hizmete ihtiyaç varsa Karatay Belediyesi tarafından gereğinin yapıldığına dikkat çekerek; Başkan Hançerli’ye teşekkür etti.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, özel yeteneklere sahip gençlerimizin, uzman öğretmenlerle birlikte geleceğe hazırlanmasının millet olmanın bir gereği olduğunu vurguladı.

 AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay’da yıllarca sürüncemede kalmış projelerin AK Parti döneminde tamamlandığını ve yeni projelere imza atıldığını belirterek; el birliği ve gönül birliği ile daha da güzel günler göreceğimize inancının tam olduğunu belirtti.

“Gelecek gençlerin omuzları üzerinde yükselecek.” diyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı; Konya’yı ve Karatay’ı daha da güzelleştirmek adına çalışan Başkan Hançerliye ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, BİLSEM’in hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar’ın duaları eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Habere Ait Görsel İçerikler