Sergi
KARATAY SAĞLIKTA MERKEZ ÜSSÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

KARATAY SAĞLIKTA MERKEZ ÜSSÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Karatay Belediyesi’nin Karaaslandede Mahallesinde 5.107 m² arsayı Bölge Kan Merkezi inşa edilmesi için Kızılay Konya Şubesi’ne tahsis etmesiyle Konya’nın ve çevre illerin kan ihtiyacına cevap verecek dev bir tesis Konya’ya kazandırılıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya’ya gerçekleştirilen sağlık yatırımlarının her geçen gün arttığını dile getirerek; sağlıkta merkez üssü haline gelen Konya’ya ve Karatay’a Şehir Hastanesini kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Başkan Hançerli “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın 6 Eylül’deki onayına istinaden Konya’da bir Bölge Kan Merkezinin kurulması kararlaştırıldı. Ardından Türkiye Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bu onay yazısı gönderildi. Karatay Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan Karaaslan Mahallemizdeki 5.107 m² arsa Kızılay Konya Şubesi’ne devredildi. Bu arsaya Kızılay Konya Şubesi tarafından 9.000 m²’lik bir inşaat yapılacak. Konya’mızdaki 1200 yataklı Şehir Hastanemiz tamamlanır tamamlanmaz, Bölge Kan Merkezimiz de bitirildiğinde Konya’mız büyük bir sağlık yatırımına daha kavuşmuş olacak.”dedi.

Başkan Hançerli, Konya’da bağışlanan kanların Ankara’da bulunan Orta Anadolu Bölge Kan Merkezine giderek işlendiğini ve tekrar Konya’ya geldiğini belirterek; bu durumun acil durumlarda pek çok sıkıntıya yol açabildiğini dile getirdi. Başkan Hançerli, Bölge Kan Merkezi’nde; Konya’da bağışlanan kanların yine Konya’da işlenip kullanılabileceğini belirterek bu tür sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi.

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından 5.107 m² arsanın Kızılay Derneği’ne 9.000 m²’lik kapalı alana sahip olacak Bölge Kan Merkezi inşası için tahsis edildiğini dile getirerek; Kızılay Derneği’ne de çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Hançerli, Konya’ya ve Karatay’a sağlık yatırımı yapacaklara kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

Bölge Kan Merkezi’nin Konya’ya ve Karatay’a kazandırılmasında büyük emekleri geçen AK Parti Milletvekillerine ve Teşkilatına, özellikle büyük gayretlerinden dolayı AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’ya teşekkür eden Başkan Hançerli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da Konya adına şükranlarını sundu.

Başkan Hançerli Bölge Kan Merkezi’nin Ülkemize Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını temenni etti.

Habere Ait Görsel İçerikler