Sergi
ALZHEIMER HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KOŞACAKLAR

ALZHEIMER HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KOŞACAKLAR

Yapımı Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi Avrasya Koşu Maratonu'nda Alzheimer Hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için koşacak olan Nene Hatun Atletizm Ekibini ağırladı. “Sağlıklı Yaşam ve Sağlık İçin Koş” projesiyle Alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak isteyen Konya Nene Hatun Atletizm Ekibi İstanbul'da 10 Kasım'da 40. sı düzenlenecek olan Avrasya Maratonu'na Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi'ni temsilen katılacak.

Ziyarete Avrasya Maratonu'nda koşacak olan Nene Hatun Atletizm Ekibi yöneticisi Mustafa Baş ve ve ekip üyelerinin yanı sıra, Konya Mali Müşavir Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Mali Müşavir Denetleme Kurulu Başkanı Hale Civelek, Konya Tabipler Odası Başkanı Seyit Karaca, Konya Türk Kadınlar Birliği Başkanı Lütfiye Ayar ve İşadamı Mehmet Ali Atiker katıldı.
Sosyal sorumluluk kapsamında çalışmalar yapan dernek ve sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi yönetim kurulu üyesi Semra Baral, Nene Hatun Elit Koşucular Derneği’ne Alzheimer Hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdikleri çalışmalar için teşekkür etti.

Semra Baral, Alzheimer hastalarının bakımının devamlı bir ilgi istediğini belirterek; hasta yakını olmanın da büyük zorlukları olduğunu söyledi. Baral, hastalığın ilerleyen dönemlerinde hastaların sürekli bakıma ihtiyaç duyduklarını, hasta yakınlarının da bu süreçte günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti. Baral, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde hastaların uzmanlar tarafından rehabilite edilerek; boyama, hamur işi, el işi gibi sosyal aktivite çalışmaları ile de kaliteli vakit geçirmelerinin sağlandığını dile getirerek; hastaların, Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servisle evlerinden alınarak rehabilitasyon sonrası tekrar evlerine bırakıldıklarını sözlerine ekledi.
Nene Hatun Atletizm Ekibi yöneticisi Mustafa Baş günümüzde Alzheimer hastalığının çok yaygınlaştığını ve hemen herkesin ailesinde veya yakın çevresinde bulunan bir hastalık olduğunu söyledi. Mustafa Baş “Amacımız Alzheimer hastalığıyla ilgili sosyal farkındalık yaratmak, bu amaçla yapılan çalışmalara ve kuruluşlara dikkat çekmektir. Aynı zamanda sporun özellikle alzheimer gibi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde büyük önem taşımasından dolayı yaygınlaşmasını sağlamaktır.''dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler