Sergi
BAŞKAN HANÇERLİ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI: "İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMAYALIM"

BAŞKAN HANÇERLİ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI: "İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMAYALIM"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli mesajında bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Hançerli, "Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Ümit ediyorum mübarek Kurban Bayramı hayırlara vesile olacak, tüm İslam dünyasının güzelliklerine vesile olacak, aynı zamanda Ülkemizdeki birlik ve beraberliğe, kardeşliğe dualarla katkı sağlayacaktır." dedi. Başkan Hançerli, Kurban Bayramı’nda yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yine Hazreti Mevlana’nın diyarı kutlu belde Karatay’da yaşanacağını dile getirdi.

Karatay'da tüm tedbirler alındı

Başkan Hançerli; Karatay Belediyesi olarak Karataylıların sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmeleri için bayram süresince ekiplerin 7/24 hazır olduklarını söyleyerek, vatandaşların dini vecibelerini daha rahat ortamlarda yapmalarına imkan sağlamak kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda kesim işleminin gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti. Başkan Hançerli; 6360 Sayılı Yasa sayesinde merkezdeki hizmetlerin; Hayıroğlu, Ovakavağı, Yarma, İsmil gibi merkeze uzak mahallelerden başlayarak temizlik çalışmalarının tamamlandığına dikkat çekti.

"İhtiyaç sahiplerini unutmayalım"

Kurban ibadetinin paylaşmaya vesile olduğunu belirten Başkan Mehmet Hançerli; “Rabbimizin emri olan kurban ibadeti yine bizi rabbimize yakınlaştıracaktır” dedi. Hz. Adem (AS)’dan günümüze kadar gelen Kurban ibadetinin amacının rabbimizin rızasını kazanmak olduğunu söyleyen Başkan Hançerli; ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimizin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Başkan Hançerli, Kurban Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam alemine barış, huzur kardeşlik duygusu ve bütünlük getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz etti.

Habere Ait Görsel İçerikler