Sergi
KARATAY’DA EĞİTİM KALİTESİ “AKİP” İLE DAHA DA YÜKSELİYOR

KARATAY’DA EĞİTİM KALİTESİ  “AKİP” İLE DAHA DA YÜKSELİYOR

Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği kısa adı AKİP olan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler; 2018 YKS’de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk 100 Binde 10 öğrenci ile dereceye girdi. Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi görme engelli Rüveyda Özmen ise ilk 12 binde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

YKS’ye hazırlık kitapları ve çantalar Karatay Belediyesi’nden

Karatay Belediyesi tarafından AKİP yaz dönemi kursunda YKS sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kitap ve çanta dağıtımı gerçekleştirildi.

Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen dağıtımda konuşan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye hem de gerçekleştirdiği eğitim yatırımları için teşekkürlerini sundu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ise AKİP projesinin öğrenciler için büyük bir nimet olduğuna dikkat çekerek; Başkan Hançerli’ye eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli AKİP projesinin Karatay’daki yüksek eğitim kapasitesini daha da yukarılara taşıyacağını belirtti. Başkan Hançerli, Karatay’a pek çok eğitim yatırımı kazandırdıklarını belirterek; yapılan binaların içerisinde verilen eğitimi daha da pekiştirmek için kurumlar arası işbirliği ile çalışıldığını söyledi. Başkan Hançerli, Konya’daki eğitim seviyesini daha da yukarılara taşımak için çalışmaların süreceğini belirtti.

Başkan Hançerli, Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi (AKİP) kapsamında yıl boyunca öğrencilere gönüllü olarak destek veren öğretmenler için de Karatay Belediyesi tarafından Karadeniz gezisi düzenlendiğini söyledi.

Başkan Hançerli dereceye giren görme engelli Rüveyda Özmen’i ödüllendirdi.

2017-2018 eğitim yılında YKS sınavına AKİP kursları ile hazırlanan Rüveyda Özmen elde ettiği başarılı sonuçtan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; AKİP kurslarından aldığı eğitimin katkısıyla 2018 YKS’de hedefi olan hukuk fakültesine yerleşecek puanı elde ettiğini söyledi. Başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Rüveyda Özmen’i Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tam altınla ödüllendirdi.

Habere Ait Görsel İçerikler