Sergi
BAŞKAN HANÇERLİ: 15 TEMMUZ TÜRKİYE'NİN DESTANIDIR

BAŞKAN HANÇERLİ: 15 TEMMUZ TÜRKİYE'NİN DESTANIDIR

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; 15 Temmuz hain darbe girişimin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda "15 Temmuz, Türk milletinin topyekun Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır" dedi.

Başkan Hançerli; mesajında şu görüşlere yer verdi: "15 Temmuz'da yapılan haince girişim, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışları olmuş ve hainler tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişim milletimizin dirayetiyle amacına ulaşamamış ve hiç bir zamanda ulaşamayacaktır. Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de 3-5 haine meydanı bırakmayacağını canı ve kanı pahasına göstermiştir. O gece, milletin cesaretini kırmak için yaptıkları her saldırıyla cesaretimiz daha da artmış, tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanarak yazılmıştır. 15 Temmuz Destanı hepimizindir. FETÖ’cü hainler ve iş birlikçileri, düşmanlarımız ne kadar uğraşırsa uğraşsın; hain teröristler boyunlarında ihanet yaftasıyla, milletimiz ise kahramanlık nişanıyla tarihe yazılmıştır. Çanakkale'de, Kut'ul Amare'de, Trablusgarp'ta, Kurtuluş Savaşı'nda şehadet şerbetini içerek bize vatan bırakan atalarımızın evlatları onları mahcup etmemiştir. Şebekenin yurt dışına kaçan elemanları da er geç bu millete hesap verecektir.

"Bizim görevimiz Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmaktır"

Vatanımız için canını feda eden bu güne kadar ki tüm şehitlerimiz bizim gururumuzdur, onurumuzdur. Bizlere düşen görev ise şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmak ve bundan sonraki nesillere emanetleri aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz gecesi vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş şehirlerimizi bir kez daha, rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı bizlere ve bizden sonraki nesillere nasip etsin."

 

Habere Ait Görsel İçerikler