Sergi
KARATAY'DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

KARATAY'DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Konya'nın vitrini olan Karatay'da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri gece-gündüz çalışarak daha temiz bir Karatay ve daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yılın her günü ve günün her saati, Karatay'ın en işlek meydanlarından ara sokaklarına kadar uzanan bir çalışma programı çerçevesinde 95 km uzaklıktaki mahalleler de dahil olmak üzere 82 Mahallede çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bütün belediye faaliyetlerinde olduğu gibi, temizlik işlerinde de disiplinin ve koordineli çalışmanın büyük önem taşıdığını belirtti. Başkan Hançerli, "Temizlik faaliyetleri büyük bir planlama gerektiren çalışmalardır. 417 caddesi ve 4.779 sokağı ile toplam uzunluğu 3.948 km olan bir ulaşım ağını sürekli temiz tutmak özverili bir çalışma gerektiriyor. Ekipler, her hafta toplam 6.600 km yol süpürüyor. Ekipler yıl bazında ise 343.200 km temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Karatay’da bulunan 417 cadde ve 4.779 sokağı süpüren ekipler; 16 adet son teknoloji ürünü süpürgeli araç kullanıyor" dedi.

Karatay'dan 7/24 temizlik hizmeti

Karatay, hem Konyalılar hem de Konya'ya yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçiler için adeta şehrin vitrini olmaya devam ediyor diyen Başkan Mehmet Hançerli; "Hemşerilerimize ve dünyanın dört bir yanından Hazreti Mevlana'nın çağrısına uyarak Karatay'ımıza gelen misafirlerimize sokakları, caddeleri ve meydanları pırıl pırıl bir Karatay sunmak bizim asli görevimizdir. Bu görevi layığı ile yerine getirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz 35 çöp kamyonu 16 süpürgeli araç ve 221 personel ile gece gündüz çalışıyorlar" dedi. Başkan Hançerli, özellikle sıcak havaların da etkisini gösterdiği bugünlerde büyük yoğunluk yaşanan ilçe merkezinde geceleri yıkama tankerleri ile meydanların ve caddelerin yıkandığını, ardından süpürgeli araçlarla süpürülerek sabaha hazırlandığını belirtti.

Çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçedeki çöp konteynerlerinde dezenfektasyon işlemlerini de yoğunlaştırdı. Özellikle sinek larvalarının yerleşmesine müsaade edilmemesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediye bünyesinde hizmet veren gezici konteyner yıkama, tamir ve dezenfekte aracı ile çöp konteynerleri hem temizleniyor hem de bakımı yapılıyor.

Habere Ait Görsel İçerikler