Sergi
KARATAY KARAASLAN PİKNİK BAHÇESİ HEMŞEHRİLERİMİZDEN TAM NOT ALDI

KARATAY KARAASLAN PİKNİK BAHÇESİ HEMŞEHRİLERİMİZDEN TAM NOT ALDI

AİLENİZLE BİRLİKTE PİKNİK KEYFİNİN ADRESİ KARATAY

Karaaslan Hobi Bahçelerinin yanı başında 97.500 m²’lik alanda hizmete açılan Karaaslan Piknik Bahçesi vatandaşlardan tam not aldı

Karatay Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Karatay Karaaslan Piknik Bahçesi Konya'nın en gözde mekanları arasına girdi. Günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp nefes almak isteyenlerin yeni adresi 100'er metrekarelik 454 adet piknik bahçesinin yer aldığı; içerisinde mangal yeri, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri, ortak alanlarda ise fitness ve çocuk oyun alanı mescit gibi sosyal donatı alanlarıyla şehrin yeni cazibe merkezi olan Karaaslan Piknik Bahçesi oldu.

Yeni konsept projeye yoğun ilgi

Piknik anlayışına yeni bir yaklaşım getiren Karaaslan Piknik Bahçesi, Konya’da büyük bir ihtiyacı karşıladı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaz aylarında ailelerin sadece kendilerinin kullanabileceği bir alanda piknik yapma ihtiyacını karşılamak için farklı bir konsepti hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Hançerli; Karatay Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan; Karaaslan Piknik Bahçesi'nin hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. Başkan Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen park alanlarının 7’den 70’e vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Bölgeye yeni bir yüz kazandırıldı

Başkan Mehmet Hançerli yeni konsept ve yeni bir proje olan Karatay Karaaslan Piknik Bahçelerinin şehre nefes aldırarak bölgeye yeni ve farklı bir yüz kazandırdığını söyledi.  Başkan Hançerli, Şehir, Adalet ve Olimpiyat Parkı gibi büyük parkların yoğun talep gördüğünü hatırlatarak; Konya’da bir ilk olan piknik bahçesinde vatandaşların aileleriyle birlikte güzel bir gün geçirebileceklerini belirterek; piknik alanları boşaldığında yeni bir ailenin gelip pikniğini yapabildiğini kaydetti. Başkan Hançerli şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız için şehrin stresinden uzak ailece ziyaret edip keyif alacakları sosyal alanlar oluşturduk. Vatandaşlarımızı mutlu görmek bizleri de hizmet verme noktasında daha çok motive ediyor."

Karatay yeşil kimliğiyle öne çıkıyor

Başkan Mehmet Hançerli, Karatay’ı modern bir geleceğe taşırken, ilçeyi ‘Yeşil’ kimliğiyle yeniden buluşturduklarını hatırlatarak, ağaçlandırma ve peyzaj çalışması da yapılan parklar içerisinde, ailelerin rahatça dolaşabileceği geniş yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarının bulunduğunu kaydetti. Başkan Hançerli Konya’nın eskiden asfalt yeşil alan gibi ihtiyaçları olduğunu dile getirerek; yaşanan gelişim ve bu gereksinimlerin karşılanmasının ardından artık piknik alanlarına büyük ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Başkan Hançerli, daha fazla piknik alanına duyulan ihtiyaç nedeniyle Karaaslan Piknik Bahçesini yaptıklarının altını çizdi. Başkan Hançerli, piknik bahçelerinin artan ihtiyaca bağlı olarak ileride daha da çoğalabileceğini belirtti.

Vatandaşlardan Başkan Hançerli'ye teşekkür

Karatay Karaaslan Piknik Bahçesinin açılmasıyla birlikte şehre yeni bir nefes geldiğini ifade eden vatandaşlar ise, bu parkın açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Habere Ait Görsel İçerikler