Sergi
KARATAY BELEDİYESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

KARATAY BELEDİYESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekipleri, şehir merkezinde başlattıkları ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de Karatay'ın 82 Mahallesinde temizlik hizmeti sunuyor

Karatay Belediyesi 2018 yılı ilaçlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde yürütülen ilaçlama çalışması, insan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmasıyla karasinek, sivrisineğe karşı; hava şartlarına bağlı olarak Kasım ayına kadar Karatay’ın tamamında mücadele devam edecek. Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçe sınırları içerisinde bulunan 82 mahallenin tamamında uzman kişiler tarafından haftalık olarak ULV cihazlı 3 araç ile ilaçlandığı belirtti. Kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığından onaylı olup belli kontrollerden geçtikten sonra kullanıldığı belirten yetkililer; uluslararası standartlara uygun Cyfluthrine (Sayfutrin) etken maddeli ilacın, Sabah 06.00 – 10.00 ve akşam 18.00 – 22.00 saatleri arasında uygulandığını söyledi. Yetkililer, zararlılarla mücadele ederken doğal dengenin korunması konusunda son derece hassas ve modern bilimin yöntemleri çerçevesinde hareket ettiklerini vurguladı.

Karatay'ın parklarında ilaçlama ekipleri iş başında

Karatay Belediyesi yeşil alanlarda ise ilaçlama çalışmaları yaparak yabancı ot temizliğini sürdürüyor. 343.300 m² alana sahip Konya’nın en büyük parkı olan Şehir Parkı, 161.900 m² toplam alanıyla Karatay’ın ikinci büyük parkı olan Olimpiyat Parkı ve 102.000 m² büyüklüğündeki Adalet Parkı, 2.470.000 m²’lik (İki Milyon Dört Yüz Yetmiş Bin m²) Aslım Ormanı başta olmak üzere toplam 3 Milyon 573 Bin m²’lik yeşil alanı ile modern yapılaşmayı doğa ile iç içe yükselten Karatay Belediyesi; ilçeye kazandırılan yeşil alanlarda, hobi bahçelerinde ve parklarda yabancı ot temizliği ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yeşil alanların bakımı düzenli olarak yapılıyor

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ağaçlarda yaprak biti, haşere, mantar ve böcek olmaması için doğanın dengesine uygun ve insan sağlığına zararlı olmayan kimyasallarla ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Yetkililer yabancı ot temizleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Yetkililer yabancı otların bazı bölgelerde kesilerek, bazı bölgelerde ise seçici herbisitlerle (seçici olarak yabancı otları yok eden tarım ilaçları) mücadele çalışmaların yapıldığını belirtti. Yetkililer yapılan çalışmaların yeşil alanların hem peyzaj estetiğinin hem de yetiştirilen değerli bitkilerin sağlığının korunması için çok önemli olduğunu belirttiler.

Mahallelerde temizlik seferberliği başlatıldı

Öte yandan; Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri gece-gündüz çalışarak daha temiz bir Karatay ve daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yılın her günü ve günün her saati, Karatay'ın en işlek meydanlarından ara sokaklarına kadar uzanan bir çalışma programı çerçevesinde 95 km uzaklıktaki mahalleler de dahil olmak üzere 82 Mahallede çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Habere Ait Görsel İçerikler