KARATAY BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ'NE GÜNEY AMERİKA'DAN MİSAFİR

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi dünyanın farklı bölgelerinden birçok egzotik hayvan türünü  bünyesine katmaya devam ediyor. Hayvanat Bahçesi'nin son gözdesi Güney Amerika kökenli alpakalar oldu.

İlklerin ve yeniliklerin belediyesi olan Karatay Belediyesi, Konya'nın ilk ve tek  hayvanat bahçesi; İç Anadolu'nun ise tek hayvan Rehabilitasyon Merkezi olan Karatay Hayvanat Bahçesi'nde dünyanın farklı bölgelerinden  hayvanları vatandaşın ziyaretine sunarken, burada barınan hayvan türlerini de arttırıyor. Hayvanat Bahçesi'nin son gözdesi Güney Amerika kökenli alpakalar oldu. Güney Amerika denince ilk akla gelen hayvanlardan biri olan  lamalarla aynı familyadan olan alpakalar sevimlilikleriyle ilgi odağı haline geldi. Kurulduğu günden bu yana ziyaretçilerden büyük ilgi gören, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesine, sürekli yeni hayvan çeşitlerinin eklendiğini ve hayvan sayılarının da çoğaldığını ifade eden Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, '' Bize 3 adet Güney Amerika kökenli alpakayı hediye eden kamu kurumlarına teşekkür ediyoruz. Hayvan cinslerimizin sayısı gün geçtikçe yükseliyor. Yaklaşık 72 tür ve 500'ün üzerinde hayvana ev sahipliği yapan bahçemizde, hayvanlar en iyi iklimlendirme ve ısı koşullarında bakılıyor. Bunun yanı sıra temizlik, beslenme,  tedavileri de en titiz şekilde yapılıyor.''dedi.