Sergi
KIZILAY KONYA BÖLGE KAN MERKEZİ İÇİN İMZALAR ATILDI

KIZILAY KONYA BÖLGE KAN MERKEZİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Karatay Belediyesi tarafından Karaaslandede Mahallesinde 5.107 m² arsayı Bölge Kan Merkezi inşa edilmesi için tahsis edildi.

Konya Valiliği, Karatay Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye Kızılay Derneği Konya Şubesi’nin birlikte imzaladığı protokol ile gerçekleştirilecek olan Bölge Kan Merkezi’nde; Konya’da bağışlanan kanlar yine Konya’da işlenip kullanılabilecek.  Konya’da bağışlanan kanlar Ankara’da bulunan Orta Anadolu Bölge Kan Merkezine giderek işleniyor ve tekrar Konya’ya tren ve karayolu ile geliyor. Bu durum acil durumlarda pek çok sıkıntıya yol açabiliyor. Bu tür sıkıntıların ortadan kaldırılması ve Konya gibi bir merkezde büyük bir ihtiyaca cevap vermesi açısından büyük önem taşıyan Bölge Kan Merkezi çok büyük bir ihtiyaca cevap verecek.

Konya Valiliğinde gerçekleşen protokole Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Karatay Belediyesi’nin tahsis ettiği 5.107 m²’lik araziye Bölge Kan Merkezi ve Hizmet Binası yapılmasının planlandığını belirtti. Vali Canbolat “Konya’da ciddi bir açığı kapatacak ve eksiği giderecek olan Bölge kan Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bölgenin kan ihtiyacını karşılayacak ekip ve donanım itibarı ile çağımızın gerekliliklerini en son teknolojik imkanlarla taşıyacak merkez için başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi

Başkan Hançerli, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde; Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli’nin kendilerine arsa tahsis edilmesi halinde Bölge Kan Merkezi binası yapabileceklerini kendisine ilettiğini söyledi. Başkan Hançerli, 5107 m²’lik alanda yaklaşık 9000 m² kapalı inşaat alanı olduğunu söyledi. Aksaray ve Karaman İllerinin de Bölge Kan Merkezinden istifade edeceğini dile getiren Başkan Hançerli; Karatay Belediyesi olarak arsa tahsisinin yanı sıra merkezin çevre düzenlemesi ve etrafındaki yolların yapımı asfaltlanmasını da gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Hançerli merkezin hayırlı olmasını temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, Konya’nın sağlıkta dönüşümden en çok pay alan illerden olduğunu dile getirerek; Bölge Kan Merkezinin çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Prof.Dr. Koç,  AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ile Bölge Kan Merkezi konusunu masaya yatırdıklarını, Başkan Hançerli ve Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli’nin yoğun gayretleri ile protokolün imza aşamasına ulaştığını vurguladı. Prof.Dr. Koç Bölge Kan Merkezi’nin Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli Bölge Kan Merkezi’nin projelendirilmesinde öncülük ederek arsa tahsis eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, her türlü yardımda bulunarak kendilerini teşvik eden Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’a teşekkür etti. Gödeneli, Bölge Kan Merkezi’nin hastalar için hayati önem taşıdığını belirterek; hayırlı olmasını diledi.

Program, konuşmaların adından Bölge Kan Merkezi protokolünün imzalanması ile sona erdi.

Habere Ait Görsel İçerikler