Sergi
KARAASLAN PİKNİK BAHÇESİ HIZLA TAMAMLANIYOR

KARAASLAN PİKNİK BAHÇESİ HIZLA TAMAMLANIYOR

Karaaslan Mahallesi Karaaslan Hobi Bahçelerinin yanında yer alan 100’er m2 büyüklüğündeki 454 adet piknik bahçesinin yapımında sona yaklaşıldı.

Piknik alanı içindeki asfaltlama çalışmalarının da sonuna gelindi. Piknik anlayışına yeni bir yaklaşım getirecek Karaaslan Piknik Bahçesi, Konya’da büyük bir ihtiyaca cevap verecek.Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaz aylarında ailelerin sadece kendilerinin kullanabileceği bir alanda piknik yapma ihtiyacını karşılamak için farklı bir konsept geliştirdiklerini söyledi.

Başkan Hançerli, Şehir, Adalet ve Olimpiyat Parkı gibi büyük parkların yoğun talep gördüğünü hatırlatarak; Konya’da bir ilk olan piknik bahçesinde 100 m²’lik 454 alanda vatandaşların aileleriyle birlikte güzel bir gün geçirebileceklerini belirterek; piknik alanları boşaldığında yeni bir ailenin gelip pikniğini yapabileceğini söyledi.

“İhtiyaç Doğrultusunda Piknik Bahçelerinin Sayısı Artabilir”

Başkan Hançerli, piknik bahçelerinin artan ihtiyaca bağlı olarak ileride daha da çoğalabileceğini belirtti. Başkan Hançerli 343.300 m² alana sahip içerisinde 12.500 m² Biyolojik Gölet ve 14.000m² Lunapark alanı 418 kamelya ve 46 adet 5’li grup mangal yerine sahip Karatay Şehir Parkının ve 161.900 m² toplam alanıyla Karatay’ın ikinci büyük parkı olan ve mini futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası, jimnastik aletleri alanı, çocuk oyun grubu, 180 kamelyası, 4 süs havuzu, 5 olimpiyat halkası havuzu, 1100 m bisiklet pisti, 2300 m koşu parkurunun yanı sıra Fair Play Müzesi’ne de ev sahipliği yapan Olimpiyat Parkının vatandaşlardan çok yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Konya’nın eskiden asfalt gibi ihtiyaçları olduğunu dile getiren Başkan Hançerli;  her geçen gün daha da gelişen ve büyüyen Karatay’da artık piknik alanlarına da çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Hançerli “Ailelerimizin piknik alanına olan ihtiyacına Karaaslan Piknik Bahçesi cevap vermiş olacak.” dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler