Sergi
KARATAY BELEDİYESİ İSMİL TERMAL TESİSLERİNİN TEMELİ BÜYÜK BİR TÖRENLE ATILDI
KARATAY BELEDİYESİ İSMİL TERMAL TESİSLERİNİN TEMELİ BÜYÜK BİR TÖRENLE ATILDI
 
Karatay Belediyesi tarafından yapımına başlanılan İsmil Termal Tesisleri’nin temel atma töreni geniş bir katılımla gerçekleşti. Törene, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı ve AK Parti 27.Dönem Milletvekili Aday Adayı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Karatay İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Kavak, Karatay İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende açılış konuşmasını yapan İsmil Mahallesi Muhtarı Hasan Böcü Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye İsmil’e kazandırdığı sosyal donatı alanları, alt yapı ve yollar için teşekkür etti. Muhtar Hasan Böcü “Dev bir yatırımı İsmil’e kazandıran Başkan Hançerli’ye ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
 
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konuşmasına başlamadan önce geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük’e rahmet ve geride kalanlara baş sağlığı diledi.
 
“Yeni Büyükşehir Yasasısın En Uç Örneği”
 
Başkan Hançerli; 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasasının özünün merkezde olan her imkanı merkeze uzak mahallelere de taşımak olduğunu dile getirerek; İsmil’in nüfus olarak pek çok ilçeden büyük olduğuna dikkat çekti. Başkan Hançerli, İsmil Termal Tesisleri’nin bu yasanın uygulanmasının en uç örneğini oluşturduğunu dile getirdi.
 
Başkan Hançerli; İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda kuyu çıkış sıcaklığı 44,5 C° olan termal suların çok yüksek kaliteli olduğunu dile getirdi.
 
“Yaklaşık Maliyeti 95 Milyon TL’lik Dev Bir Yatırıma İmza Atıyoruz”
 
465 Bin m²’lik dev bir alanda 117 lüks villa olacağını belirten Başkan Hançerli, bu villaların içerisinde termal havuzlar bulunacağını belirtti. Ayrıca konaklama yapmadan da bay ve bayan termal havuzlardan sosyal tesislerden, toplantı salonlarından spor alanlarından ve daha pek çok imkandan faydalanılabileceğini söyleyen Başkan Hançerli, yaklaşık toplam maliyeti 95 Milyon TL olan İsmil Termal Tesislerinin hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Karatay’da Gerçekleştirilen Yatırımlarla Daha da Modern Bir Geleceğe Taşınıyor
 
Başkan Hançerli “Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehir Parkı, 3000 kişilik Kır Düğün Salonu, Çelebi Cami, Çelebi Halk Eğitim Merkezi, Fevziçakmak Yüzme Havuzunun, İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Karatay Semt Polikliniği’nin açılış törenlerinin yapılmadan faaliyete geçirilerek hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.
 
 
Başkan Hançerli “İlçeye 16 düğün salonu,4 taziye evi, eğitime kazandırılan 20 okul, 5 spor salonu, 11 tesis; kentsel dönüşümde gerçekleştirilen 13.644 daire ile Karatay daha modern bir geleceğe taşınıyor” dedi.
 
 
Başkan Hançerli yeni projelerin de müjdesini verdi
 
Başkan Hançerli; 2018 yılında çalışmaların hız kesmeden süreceğini dile getirerek; 2 adet 8 derslikli anaokulu, 1 BİLSEM Lisesi yapılacağının ve Konya’nın en yoğun çalışan karakollarından biri olan Köprübaşı Polis Karakolu’nun da Karatay Belediyesi tarafından yapılan yeni binasına taşınacağının müjdesini verdi.
 
Başkan Hançerli; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilikten gelmesi ve belediyelerin problemlerini bilmesi nedeniyle yapılan düzenlemeler sayesinde hizmetlerimiz katlanarak artıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.”dedi
 
 
Başkan Hançerli’nin ardından söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın belediyecilikte çok önemli bir yeri olduğunu dile getirerek; İsmil’e, Karatay’a ve Konya’ya kazandırılacak dev yatırım için Başkan Hançerli’ye teşekkür etti. Başkan Altay, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek İsmil Termal Tesisleri’nin hayırlı olmasını diledi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı Tahir Akyürek, Konya’da kaplıca kültürünün çok yüksek olduğuna dikkat çekerek; İç Anadolu’nun ve Türkiye’nin yeni cazibe merkezinin İsmil Termal Tesisleri olacağını vurguladı. Kongre yapılabilecek, modern bir yapıya sahip pek çok misafiri ağırlayabilecek tesislerin hayırlara vesile olmasını diledi. Akyürek; Karatay’ın, Adliyesi, Şehir Hastanesi, Üniversitesi, kültür merkezleri, tramvayı ile pek çok değeri içerisinde barındırdığını söyleyerek; İsmil Termal Tesislerinin Karatay’ın değerine değer katacağını vurguladı.
 
AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Türkiye’nin son 16 yıl içerisinde büyük mesafeler kat ettiğine dikkat çekerek; eğitimden sağlığa, yerel yönetimlerden savunma sanayine kadar pek çok alanda büyük ilerleme sağlandığını belirtti. Karatay’ın kentleşme ve şehirleşme anlayışında oluşturduğu büyük gelişmeye değinen Kaleli, Karatay’ın büyük bir ahenk içerisinde sürekli daha modern bir geleceğe taşındığını belirtti.
 
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Türkiye’nin içerisinde bulunduğu huzur ve istikrar ortamında hızla geliştiğini dile getirdi. Türkiye’nin şahlanış dönemine girdiğini vurgulayan Başkan Angı, güçlü ve istikrarlı bir iktidar ile 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleneceğini belirtti. İsmil Termal Tesisleri’nin bölgedeki büyük bir sağlık turizmi ihtiyacına cevap vereceğini belirten Başkan Angı, başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Protokol konuşmalarının ardından okunan dualar eşliğinde Karatay Belediyesi İsmil Termal Tesisleri temel atma töreni gerçekleştirildi.
Habere Ait Görsel İçerikler