Sergi
DİVANLAR'DA YAĞMUR DUASI İÇİN ELLER SEMAYA AÇILDI

DİVANLAR'DA YAĞMUR DUASI İÇİN ELLER SEMAYA AÇILDI

Karatay’a bağlı Divanlar Mahallesinde bir araya gelen çiftçiler kurak geçen mevsimden dolayı yağmur duasına çıktı. Binlerce çiftçinin hazır bulunduğu yağmur duasına, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve vaazın ardından eller yağmur için semaya açıldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli  tarımın kalesi olan Karatay’ın bereketli bir yaz geçirebilmesi için ilkbahar yağmurlarının büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli “3 ayları idrak ettiğimiz bu günlerde Allah'tan bereketini ve mağfiretini nasip etmesini temenni ediyorum.”dedi.

Bu etkinliklerde birlik ve beraberlik ruhunun da ön plana çıktığını belirten Başkan Hançerli; "Geleneksel hale gelen yağmur duamızı bu yıl Allah’ın izni ile yine gerçekleştirdik. İnşallah bolluk ve bereket içerisinde bir yıl daha geçiririz. Bizim beklentilerin üzerinde bir mahsul olması bizim her zaman dileğimizdir. Bu da yağacak yağmur ile gerçekleşir. Cenabı Allah inşallah bolluk ve bereket içerisinde bir yıl geçirmemizi sağlar" diye konuştu.

Gerçekleşen duanın ardından misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edildi.

 

Habere Ait Görsel İçerikler