Sergi
KARATAY BELEDİYESİ GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

KARATAY BELEDİYESİ GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

Karatay Belediyesi eğitim alanında gerçekleştirdiği örnek çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek ilçedeki ilkokulların kütüphanelerine kitap hediye etti

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ülkemizde ki yerli ve milli kalkınmanın ilkokul sıralarından başlayıp geleceğe taşınan bilgi birikimi ile mümkün olabileceğini belirtti. Başkan Hançerli “Eskiden gıpta ettiğimiz teknolojileri bugün kendimiz üretebiliyorsak; eğitimli gençler yetiştirmemizin ne kadar büyük önem taşıdığını da ispatlamış oluyoruz.  Teknoloji satın alan bir ülke olmaktan çıkıp, Yerli ve Milli silahlarımızı ihraç eden bir ülke olmamız eğitimin ne denli önem arz ettiğini bize göstermektedir. Eğitimin önemi büyüktür; fakat Milli olanı üretmek için Milli şuur gereklidir. Münevver öğretmenlerimizin omuzlarında yükselen şuurlu bir gençlik bizi daha da ileriye taşıyacaktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz eğer bu şuurla çalışırlarsa yürekten inanıyorum ki yakın bir gelecekte teknolojide, bilimde ve sanatta kendi kendimizle yarışız hale geleceğiz. Bu aşama da Belediye olarak bize düşen öğrencilerimizin en iyi fiziki çevrede eğitim görmeleri için çalışmaktır.”dedi.

“Eğitime kazandırdığımız tesislerle Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdik”

Başkan Hançerli göreve geldiği ilk günden itibaren eğitime büyük önem verdiklerini söyleyerek; Karatay Belediyesi İHO, Karatay Belediyesi 23 Nisan İHO, Fetihkent Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu, Kurtuluş İlkokulu, Fetihkent Anaokulu, Gaziosmanpaşa Anaokulu, Erenler Anaokulu, Koyunoğlu İlkokulu, Şekibe Aksoy İlkokulu, Halil Bahçeci İlkokulu, Birol Polat İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Mahide Koşukçu İlkokulu, Feritpaşa İlkokulu, Ulubatlı Hasan ilkokulu, Ahmet Haşhaş İlkokulu, Akçeşme İlkokulu, Hayıroğlu ve Ovakavağı İlkokullarının eğitime kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 10 okula 120 ek derslik yaptıklarını, yine bir ilk olarak da Belediye bütçesinden Kurtuluş, Mehmetçik ve Fetih İlkokullarını tamamlayarak eğitime kazandırdıklarını söyledi. Karatay Belediyesi İmam Hatip Lisesi ve Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu’nun yapıldığını belirten Başkan Hançerli, yaptıkları üç anaokulunda da minik öğrencilerin eğitim gördüğünü dile getirdi. Eğitime verdikleri desteğin sadece okul yapmakla sınırlı kalmadığını vurgulayan Başkan Hançerli; öğrencilerin spor ihtiyacını da göz önünde bulundurarak 5 okula 5 spor salonu 16 suni çim saha yaptıklarını; ayrıca  75 okula 75 kütüphane 75.000 kitap hediye edildiğini belirterek Karatay Belediyesi olarak ilçeye toplamda 20 adet okul kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneği

Karatay Belediyesi ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Karatay'a bir halk kütüphanesi kazandırıldı. Başkan Hançerli Kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği olan Karatay İlçe Halk Kütüphanesi'nin Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan protokol ile gerçekleştiğini söyledi. Başkan Hançerli  Karatay İlçe Halk Kütüphanesi'nin Karatay Belediyesi Hizmet Binasının giriş katında yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek hizmet binasına günlük ortalama 2500 kişinin geldiğini vurgulayarak; kütüphanenin konum olarak çok işlek bir yerde olmasının okur sayısını olumlu etkileyeceğini söyledi.

Eğitim dünyasına yeni bir soluk geldi

Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin akademik başarısını arttırmak ve Karatay'da eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan kısa adı AKİP olan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi tüm hızıyla sürüyor. Karatay Belediyesi tarafından AKİP projesi kapsamında öğrencilere yüzlerce kitap ve çanta hediye ediliyor. Başkan Hançerli, eğitime olan katkılarından dolayı AKİP'te emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek; Karatay Belediyesi'nin eğitimde lokomotif görevi gördüğünü belirtti ve eğitim dünyasına yeni bir soluk getirdiğini söyledi.

Habere Ait Görsel İçerikler