Sergi
BAŞKAN HANÇERLİ MUHTARLARLA BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN HANÇERLİ MUHTARLARLA BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtarlar ile istişare toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıya Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük ve Dernek Üyesi Muhtarlar, Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun ve Dernek Üyesi muhtarlar katıldı

Toplantıda Karatay Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2017 yılının büyük başarılara imza atılan bir yıl olduğunu dile getirdi. 2018 yılında da aynı aşkla ve çalışma azmi ile Karatay’a hizmet etmek için çalışacaklarını söyleyen Başkan Hançerli, gerçekleştirdiği sunum ile muhtarları bilgilendirdi.

19 Milyon 700 Bin m2 Alanda İmar Revizyon Planı Çalışması Gerçekleştirildi

Başkan Hançerli, çevre yolu ve ilçe merkezi arasında 19 Milyon 700 Bin  m2’lik  alanı kapsayan Revizyon İmar Planı gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Hançerli 2004-2017 yılları arasında bu oran rekor bir artış göstererek 307 düzenleme sahasında 18. Madde İmar Uygulaması tescil edilerek 38.338.119 m2 alanda çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.

2017 Yılında verilen yapı ruhsatları 3,5 Milyon M²’yi aştı

Karatay Belediyesi tarafından başarı ile hayata geçirilen 18. Madde uygulamaları ve revizyon imar planları meyvesini verdiğini dile getiren Başkan Hançerli, 2017 yılında verilen yapı ruhsat alanının  3.568.922 m2’ye ulaştığını söyledi.

Başkan Hançerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Hedefimiz Karatay’ı daha estetik daha statik yapılarla donatmak. Müteahhit firmalar teveccüh gösteriyorlar. Hemşerilerimiz Karatay’da oturmayı tercih ediyorlar. Bunun sonucunda da inşaat ruhsatlarındaki artış 10 katına çıkabiliyor. Bizlerin de belediye olarak görevleri yenilenen Karatay’ın sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Karatay’ımızda daha estetik binalar daha statik binalar hızla yükseliyor.”dedi.

“Karatay’da bir ışık yaktık”

Başkan Hançerli 2004 yılından itibaren gerçekleştirdikleri toplu konut hamleleri ile ilçeye 13.644 daire kazandırdıklarını belirtti. Başkan Hançerli “Karatay Belediyesi olarak ilçeye kazandırdığımız toplam 20.000 dairenin 13.644 adeti 2004-2017 yılları arasında gerçekleşti. Hemşerilerimizin, Konya'nın merkezinde yer almasına rağmen bir çöküntü alanı görünümünde olan evlerden kurtulup; modern mimari ile inşa edilmiş evlerde ikamet etmeleri en büyük hedefimizdir” dedi. Başkan Hançerli Belediye olarak görevlerinin kooperatifi kurmakla bitmediğini belirterek; yeşil alan çalışmaları, yol düzenlemeleri ile çalışmaların sürekli devam edeceğini söyledi. "Bütün hemşerilerimize toplu konut hamlelerimizde gösterdiği yoğun ilgi ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum," diyen Başkan Hançerli, kentsel dönüşümün Konya'nın vitrini olan Karatay'ı yapılaşma alanında daha da büyük bir marka ilçe yapmak için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, gerçekleştirilen toplu konut çalışmaları ile Karatay’ın daha modern bir yapıya kavuşması noktasında özel sektör için bir ışık yaktıklarını söyledi.

Karatay Şehir Parkı Mevlana Müzesi’nin ardından Konya’nın en çok ziyaretçi ağırlayan cazibe merkezi oldu

Başkan Hançerli, “343 Bin 300 m²’lik alana sahip Karatay Şehir Parkı, içerisinde yer alan kendi kendini temizleme özelliğine sahip 12 Bin 500 m²’lik Biyolojik Göleti, otuza yakın oyuncağın bulunduğu lunaparkı, 418 kamelyası, mangal grupları ile Konyalıların gözde piknik mekanı olan Şehir Parkını 2.058.749 kişi ziyaret etti. Şehir Parkı 2.350.000 ziyaretçi sayısına sahip Mevlana Müzesinin ardından, en çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan 2. Sıradaki cazibe merkezi oldu.”dedi.

İsmil Termal Tesisleri Marka Olacak

 Başkan Hançerli yapımı gerçekleştirilecek olan İsmil Termal Tesisleri’nin 61 Milyon 200 Bin TL ihale bedeli ile tamamen belediye öz kaynaklarından yapılacağını söyledi. Başkan Hançerli, Kaynak çıkış sıcaklığı 44,5 °C olan İsmil Termal Tesisleri yenileme çalışmaları ile bay-bayan termal havuzlar, çocuk havuzları, saunası, buhar odası, hamamı, 200 kişilik restorantı, 400 kişilik ve 100 kişilik iki adet konferans salonu mescidi, marketi, 7 blok 112 daireden oluşan apart daireleri, yeşil alan içerisinde açık voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, fitness alanı ve camisi ile İsmil Termal Tesislerinin; Türkiye için marka bir termal tesis haline geleceğini ve Konya turizmini daha da geliştireceğini belirtti.

Bireysel Aile Piknik Bahçeleri büyük bir ihtiyaca cevap verecek

Başkan Hançerli, Karaaslan Mahallesi Karaaslan Hobi Bahçelerinin yanında 97 Bin m²’lik alan içerisinde 100’er m2 büyüklüğündeki 466 adet piknik bahçesinin yapımının hızla devam ettiğini söyledi.  Başkan Hançerli ücretsiz olarak hizmet verecek piknik bahçelerinin içerisinde mangal, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri olacağını; ortak alanlarda, basketbol sahası, EPDM kauçuk kaplı tabana sahip çocuk oyun alanı, bay-bayan mescit, bay-bayan wc, bulunacağını söyledi. Bireysel Piknik Bahçeleri için herhangi bir ön rezervasyon uygulaması yapılmadan; ilk gelen ailenin o gün için kullanım hakkı kazanacağını vurguladı.

Karatay'a gelecek ilave 125 Bin nüfusla birlikte yeşil alan ihtiyacının da büyüyeceğine dikkat çeken Başkan Hançerli, şehir hayatının koşuşturmacasından bunalan insanların yeşil ile iç içe huzurlu bir gün geçirmesinin önemine değindi. Bireysel Piknik Bahçelerinin aile mahremiyetine önem verilerek yapılacağını, böylece vatandaşların kendi müstakil evlerinin bahçesindeymiş gibi ailecek piknik yapma imkanına kavuşacaklarını belirtti.

Karatay’ın 16. Pazar Marketi hızla tamamlanıyor

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe genelinde pazar yerlerinin üzeri kapatılarak hem estetik bir görünüme kavuştuğunu hem de vatandaşın daha rahat alışveriş yapmasına imkan sağlandığını söyledi. Başkan Hançerli, Erler Mahallesine kazandırılacak pazar marketin büyük bir hızla tamamlanabilmesi için çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Başkan Hançerli Karatay’a 2004-2017 yılları arasında kazandırılan Sedirler, Karkent, Çimenlik, Kumköprü, Uluırmak, Karşehir, Çatalhöyük, İstiklal, Selim Sultan, Keçeciler, İsmil, Başak, Ovakavağı, Hayıroğlu, Yarma ve Erler olmak üzere toplam 16 pazar marketin yanı sıra; Derbent, Ahırlı ve Akşehir’e de kapalı pazar marketler kazandırıldığını dile getirdi.

Konya’nın En Büyüğü: 3000 Kişilik Kır Düğün Salonu

Başkan Hançerli Karaaslan Üzümcü Mahallesi Kanal Caddesi üzerinde yer alan, aynı anda 3 düğünün gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak biçimde dizayn edilen Kır Düğün Salonunda, 3000 kişinin de aynı anda yemek yiyebileceğini belirtti. Kır düğün salonuna gelen misafirlerin park sorunu yaşamamaları için salonun bodrum katının tamamen otopark olduğunu ve ayrıca açık otoparkında bulunduğunu belirten Başkan Hançerli, Karatay’a kazandırılan 14. düğün salonun, 2 açık 1 kapalı olmak üzere 3 salondan meydana geldiğini ve 19.206,40 m² parsel alanına sahip olduğunu söyledi.

Karatay Belediyesi Çelebi Cami Karatay’a çok yakıştı

Karatay Belediyesi tarafından Şeyhulema Çavuşoğlu Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde yaptırılan Karatay Belediyesi Çelebi Cami’nin değişik mimari yapısı ile büyük beğeni topladığını belirten Başkan Hançerli, Belediye öz kaynakları ile yapılan caminin bölgenin en büyük camisi olarak büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.

Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi Alzheimer Hastalarını Yalnız Bırakmıyor

Başkan Mehmet Hançerli  Türkiye’de bir ilk olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin 160 gibi rekor bir sürede tamamlanarak hizmete açıldığını belirtti. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servis ile  Alzheimer hastalarının evlerinden alınıp, yolculuk boyunca uzmanların nezaretinde güvenli bir şekilde Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne götürüldüğünü, rehabilitasyon sonrası tekrar evlerine bırakıldıklarını söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karatay’a kazandırılan 21. Sağlık Tesisi oldu

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Karatay’da sağlık alanında önemli bir ihtiyaç olan Karatay Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin içerisinde 20 adet diş kliniği, röntgen odaları, laboratuvar, alçı odası, Bay-Bayan Mescit gibi pek çok hizmetin yer aldığını belirterek; Karatay’a ve Konya’ya yakışır bir tesis kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Hançerli yapılan sağlık yatırımları ile Karatay’da sağlık ocağı ihtiyacı kalmadığını belirterek; Yediler, İşgalaman, Karakulak, Karaaslan, Burhandede, Çataltömek, Karkent, Karbel, Çatalhüyük, Saraçoğlu, Selim Sultan, Büyüksinan, Zenburi, Kalenderhane, Karşehir, Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği, İstiklal ASM, Ulubatlı Hasan 2 nolu ASM, Kalenderhane ASM, Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve yapımı tamamlan Karatay Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere 21 sağlık merkezini Konya’ya ve Karatay’a kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı.

Çelebi Halk Eğitim Merkezi, Karatay Halk Eğitim Müdürlüğü’ne Tahsis Edildi

 Başkan Hançerli Çelebi Cami’nin hemen yanında yer alan Çelebi Hanımlar Lokalinin içerisinde çeşitli derslikler, kondisyon salonu, aerobik salonu, sauna-buhar odası, oturma salonu, giyinme odaları, kafeterya, idari odalar yer aldığını belirtti. Başkan Hançerli içerisinde emekli konağı ve muhtar ofisi de bulunan tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Karatay’da herkesin dikili bir ağacı var

 Başkan Hançerli 2004 yılından bu yana ilçe nüfusu daha da artmasına rağmen yeşil oranı giderek büyüdüğünü ifade ederek, ağaç dikme çalışmaları kapsamında ise 2004 yılından önce 652.750 m² olan ağaçlandırma alanının; 2004-2017 yılları arasında  2,5 Milyon m²’ye  hızla yükseldiğini ve toplam 528.031 adet ağaç dikildiğini söyledi.

Asfalt rekorları kırdık

2017 yılında 438.751 m² alanda 105.469 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Hançerli; 2004-2007 yılları arasında toplam 6.424.737 m²’lik alanda 1.544.208 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Hançerli Muhtarlarının dilek, istek ve görüşlerinin alınması ve hizmetin en doğru noktaya en hızlı şekilde ulaştırılması için gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Mehmet Hançerli; Karatay’ın her geçen gün daha da modernleşerek büyüdüğünü ve geçmişinden aldığı güçle parlak bir geleceğe doğru yol aldığını vurguladı. Toplantıda muhtarların mahalleleri ile ilgili isteklerini dinleyen Başkan Hançerli, yapılan istişare toplantılarının Karatay’ın nabzının attığı her sokak ve caddeden en doğru ve kesin bilgi akışı sağlayarak koordineli çalışma imkanı sunduğunu söyleyen Başkan Hançerli; birlik ve beraberlik içerisinde çalışma ve yerinde çözümler ile Karatay’a hizmet etmek için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı. 

Habere Ait Görsel İçerikler