Sergi
KARATAY'DA HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI VAR

KARATAY'DA HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI VAR

Karatay Belediyesi'nin 2004 yılında başlattığı yeşillendirme çalışmalarıyla ilçede kişi başına düşen yeşil alan oranı arttı

Karatay'ı yeşillendirme çalışmalarında büyük mesafe kat eden Karatay Belediyesi; park, bahçe uygulaması ve ağaçlandırmalarla kişi başına düşen yeşil açık alan oranını ciddi oranda arttırdı. 2004 yılı öncesinde 752.750 m2 olan yeşil alan miktarı 2004 yılında başlatılan yeşillendirme çalışmalarıyla 4.496.480 m²'ye çıkarıldı. Buna göre yeşil alan oranı 7 kattan fazla artış gösterdi.

Kişi başına düşen ağaç sayısı arttı

2004 yılından bu yana ilçe nüfusu daha da artmasına rağmen yeşil oranı giderek büyüdü. Ağaç dikme çalışmaları kapsamında ise 2004 yılından önce 63.750 adet olan ağaç sayısı 2004 yılından sonra 464.280 adetle hızla yükseldi. Böylelikle 2017 yılında her bir vatandaşa düşen ağaç sayısı 2 adet olarak 8.5’lik bir oranla artış gösterdi. Öte yandan eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Karatay Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığa ait okullarda 2004-2017 yılları arasında 12.000 m² çim ekimi ve 5450 adet bitki dikimi yaptı. Ayrıca ilçe okullarında sürekli bakım, revize, ilaçlama, budama ve temizlik işleri düzenli olarak gerçekleştirildi. Oluşturulan yeşil alanlarda vatandaşlar rahat bir nefes alırken, kente de estetik kazandırıldı.

'Çalışmalarımızı Karatay sevdasıyla yapıyoruz'

Karatay’da gerçekleştirilen yeşil alan çalışmalarıyla ile ilgili bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Belediyemizin bizim dönemimizde, yeşil ve çevre hizmetleri bakımından ortaya koyduğu yeni bir anlayış da ağaç dikimi. Hızla artan nüfusa rağmen yeşil alan sayımız eksilmemiş artmıştır. Karatayımızda daha yeşil, daha güzel, daha yaşanılır bir yaşam alanı inşa ettik. Buradaki tek derdimiz evlatlarımıza, yarınlarımıza daha temiz havası olan bir şehir teslim etmektir" ifadelerine yer verdi. 'Yüreği Karatay sevdası ile dolu bir kadro; 24 saat çalışıyor' diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün geniş bir çalışma alanı olduğuna dikkat çekti.

'Karatay’a yeşil elbisesini giydirdik'

Yeşil alanların kentlerin estetiği açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Mehmet Hançerli, çalışmalarının şehrin adeta yeşil bir elbise ile giydirilmesini sağladığına işaret etti. Şehirlerin kimliklerini oluşturan en önemli unsurlardan birinin parklar olduğuna değinen Başkan Hançerli, "Bu bakımdan yeşil alanları oluştururken ihtiyaç olan alanlarda yeni park alanları inşa ettik. İlçemizde vatandaşlarımızın dinlenip stres atabileceği, yürüyüş yapabileceği, geleceğimiz olan çocuklarını oynatabileceği 214 tane parkımız var. 343 bin m²'lik bir alanda Karatay’ın ve Konya’nın hizmetine sunduğumuz Konya’nın en büyük parkı olan Şehir Parkı kentin yeni gözdesi oldu" dedi.  

2018 yılında on binlerce ağaç dikilecek

Türkiye’nin son 15 yılda yapılan çalışmalar neticesinde dünyada orman varlığı artan 3 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, yerel yönetimlerin de bu alanda önemli işler yaptığını ifade etti. 'Yeşil Karatay' hedefiyle yeni projelere imza attıklarını belirten Başkan Hançerli, "Bu şehirde yaşayan herkesin dikili bir ağacı olsun hedefiyle 2018 yılında da on binlerce fidanı toprakla buluşturmayı planlıyoruz. Karatay’da yaşanan değişim ve dönüşümle önemli işlere imza atmaya devam edeceğiz" dedi. 

Habere Ait Görsel İçerikler