Sergi
KARATAY’IN 16. PAZAR MARKETİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

KARATAY’IN 16. PAZAR MARKETİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Saraçoğlu Caddesi üzerinde yer alan Karatay İlçe Merkezi’nin son mahallesi olan Erler Mahallesi’ne Kapalı Pazar Market yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Erler Pazar Marketin tamamlanmasının ardından Karatay’daki toplam kapalı pazar market sayısı 16’ya yükseliyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Karatay’daki bütün Pazar Marketlerde olduğunu gibi Erler Pazar Marketin de üzerinin kapalı olacağını söyledi. Başkan Hançerli, Erler Mahallesine kazandırılacak pazar marketin büyük bir hızla tamamlanabilmesi için çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Karatay’da pazar yerlerini cadde ve sokaklarda kurulmaktan kurtardıklarını belirten Başkan Hançerli; yapımına başlanan Erler Pazar Market’in yaklaşık 1.250.000,00 TL’ye mal olacağını ve 3.843 m2 arsa üzerine toplam 1.867 m2 kapalı alanda yer alacağını dile getirdi. Başkan Hançerli pazar marketin çevresinin 1.2 metre yüksekliğinde tuğla desenli betonarme duvar ve üzerine şeffaf kaplama ile tamamen kapatılacağını söyleyerek; çatı kaplamasının çelik konstrüksiyon ve opak kaplama yapılacağını belirtti. Başkan Hançerli; kapalı pazar marketin içerisinde mescit, bay-bayan-engelli WC, çay ocağı, elektrik odası, ve güvenlik odasının yer alacağını vurguladı. Başkan Hançerli Karatay’a 2004-2017 yılları arasında kazandırılan Sedirler, Karkent, Çimenlik, Kumköprü, Uluırmak, Karşehir, Çatalhöyük, İstiklal, Selim Sultan, Keçeciler, İsmil, Başak, Ovakavağı, Hayıroğlu, Yarma ve Erler olmak üzere Karatay’a kazandırılan toplam 16 pazar marketin yanı sıra; Derbent, Ahırlı Pazar Marketlerin yapımının tamamlandığını ve Akşehir Kapalı Pazar Market inşaatının ise devam ettiğini belirtti.

Karatay’ın ve Karataylının hizmetin en güzeline layık olduğunu belirten Başkan Hançerli, vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmeden alış verişini yapabilmesi için pazar marketlerin büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek; mevsim şartlarına göre yanları açılır kapanır şekilde dizayn edilen pazar marketlerin, nişan ve düğün yapılması için de uygun alanlar sağladığını vurguladı.

Habere Ait Görsel İçerikler