YUSUF GÜL İLKOKULU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Hayırsever işadamı Yusuf Gül tarafından yaptırılan 16 derslikli Yusuf Gül İlkokulu gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ve dernek üyeleri,  Konya Karatay Ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük ve dernek üyeleri, Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun ve dernek üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Folklor gösterisi ve Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy söz aldı. Gürsoy ”Ülkenin imkanlarıyla yetişen, bu topraklardan kazandıklarını tekrar bu ülkenin geleceğine yatıran hayırsever işadamı Sayın Yusuf Gül’e tüm eğitim camiası adına teşekkür ediyorum ve okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Ardından söz alan hayırsever işadamı Yusuf Gül eğitimin bireyin bilgi ve becerisini arttırmanın yanı sıra ona milli ve manevi değerler kazandıracağını belirterek; kendine güvenen insan haklarına saygılı gençlerin yetişerek ülkemizin geleceğini daha da parlak hale getireceklerini vurguladı. Gül, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’a ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak açılışı yapılan ilkokulun vatana millete hayırlı bireyler yetiştirmesi temennisinde bulundu. Yusuf Gül’ün ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli belediye olarak okulların fiziki çevrelerini düzenleyerek, eğitime katkıda bulunduklarını söyledi. Başkan Hançerli 3 tanesi anaokulu toplam 20 okul, 5 kapalı spor salonu ve 16 suni çim sahayı Karatay’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Hançerli Karatay’da okul yeri sorunu olmadığını belirterek, Yusuf Gül İlkokulu hariç 83 okul arsasının hazır olduğunun müjdesini verdi. Karatay’a ilave 125.000 nüfus geleceğine dikkat çeken Başkan Hançerli, 525.000 m2 okul alanının yapılan imar revizyonunda hazır olduğunu vurguladı. Başkan Hançerli hayırsever işadamı Yusuf Gül’ün ahde vefa örneği sergileyerek Karatay’a kazandırdığı  İlkokulun Karatay’a Konya’ya ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek; eğitime yaptığı katkılardan dolayı Yusuf Gül’e teşekkür etti. Başkan Hançerli’nin ardından söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı, Yusuf Gül’ün yardımsever kişiliğinden bahsederek; okul yaptırmanın önemine değindi. Milletvekili Başcı, Selçukluların, Osmanlıların torunları olan bizlerin eğitime ve öğretime atalarımız gibi önem vermeye devam etmemiz gerektiğinin altını çizdi. Yusuf Gül’e teşekkür eden Başcı, eğitime verdiği katkının önemini vurguladı. Vali Yardımcısı Fazlı Akgün insanlığın var olduğu günden bu yana eğitim ve öğretimle iç içe olduğunu söyleyerek; küreselleşen dünyada en büyük gücün bilgi ve teknoloji olduğunu dile getirdi. Vali Yardımcısı Akgün hayırsever işadamı Yusuf Gül’e teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.